Mήνυμα συμπαράστασης στο Συγκρότημα Δίας από τον Δήμαρχο Λύσης

Μήνυμα συμπαράστασης προς το Συγκρότημα Δίας και τους εργαζόμενους δημοσιογράφους έστειλε ο Δήμαρχος Λύσης Αντρέας Καουρής ο οποίος είναι και δημοσιογράφος, με αφορμή τους χθεσινοβραδινούς βανδαλισμούς.

Διαβάστε επίσης: LIVE: Ξημέρωμα σε σκηνικό πολέμου - Η επόμενη μέρα της επίθεσης στον ΔΙΑ

Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση 

«Η βια, οι πυρπολισμοί και ο άμεσος κίνδυνος απώλειας ανθρωπίνων ζωών ως τρόπος και μέσο διεκδίκησης δικαιωμάτων αποτελεί πλήγμα ανεπανόρθωτο για την κοινωνία, τον πολιτισμό, τη Δημοκρατία,

σε μια πατρίδα ημικατεχόμενη και με το μαχαίρι βαθιά βυθισμένο στο κορμί της.

Εκείνοι που αποτόλμησαν την επίθεση εναντίον του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ διεκδικώντας δήθεν την ελευθερία και τα δικαιώματα τους έπληξαν ανεπανόρθωτα και ουσιαστικά την πραγματική ελευθερία του λόγου και της έκφρασης και έστρεψαν τον πολιτισμό μας χρόνια πίσω. Υπάρχουν ευθύνες. Τεράστιες. Σε πολλά επίπεδα και σε πολλά γραφεία επωνυμα.Αυτα που είδαμε είναι απίστευτα. Στα 50 χρόνια της δημοσιογραφικής μου καριέρας δεν τα ξανάζησα.

Αγαπητέ μου Χρύσανθε,

Εκφράζουμε την αγάπη και τη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους μας που στέκονται παλικαρίσια στο μετερίζι της ελευθερίας του τύπου και των ΜΜΕ, που παλεύουν μερα και νύκτα για να μας ενημερώνουν έγκαιρα και έγκυρα. Υποκλίνομαι στο δύσκολο ρόλο και την αποστολή σας.

Πολλά τα ερωτήματα που αναζητούν τις αλήθειες τους.

Κρατείστε τις Θερμοπύλες σας, φιλε Χρύσανθε, που είναι Θερμοπύλες ενός ολόκληρου κράτους. Μην πτοείστε απο τις σιωπές και τις ανοχές. Η Κύπρος δεν αντέχει αλλες σιωπές...

Αντρεας Καουρης

Δημαρχος Λυσης

Δημοσιογραφος

Keywords
Τυχαία Θέματα