Mήνυμα του τούρκου «Γκέμπελς» για δυο κράτη πριν την άφιξη Ερντογάν (BINTEO)

Ένα προπαγανδιστικό βίντεο δημοσίευσε Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν  λίγες ώρες πριν από την άφιξη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα.

«O Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Κύπρο την 47η επέτειο της Κυπριακής Ειρηνευτικής Επιχείρησης (όπως αποκαλεί τον Αττίλα).

Η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι συνεργάστηκαν στενά με τον ΟΗΕ

για δεκαετίες για την προώθηση της διαρκούς ειρήνης.

Ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε μια λύση δύο κρατών»., αναφέρει στην ανάρτησή του.

President @RTErdogan will visit Cyprus on the 47th anniversary of the Cyprus Peace Operation.

Turkey and the Turkish Cypriots worked closely with UN for decades to promote lasting peace.

It’s time to pursue a two-state solution. pic.twitter.com/yo6jMiQhIP

— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) July 19, 2021

Σε συνέντευξή του χθες στην εφημερίδα Καθημερινή των Αθηνών, ο Αλτούν δήλωσε χαρακτηριστικά για το κυπριακό

«Η Τουρκία σε κάθε περιοχή που την ενδιαφέρει επιθυμεί την επίλυση των προβλημάτων με διάλογο και να επικρατήσει η ειρήνη. Αυτό ισχύει και για το ζήτημα της Κύπρου. Οι Τουρκοκύπριοι υπέμειναν τα βίαια γεγονότα τα οποία συνέβαιναν και για δεκαετίες περίμεναν από τους Ελληνοκυπρίους να συμπεριφερθούν λογικά. Είπαν «ναι» στο σχέδιο Ανάν. Κατά την άποψή μου, η πιθανότητα συμβίωσης των δύο κοινοτήτων εξαλείφθηκε όταν οι Ελληνοκύπριοι εντάχθηκαν στην Ε.Ε. Παρ’ όλα αυτά, για πολλά χρόνια υπήρξε προσπάθεια με καλή πρόθεση. Ομως και η καλή πρόθεση έχει τα όριά της. Πια όλοι βλέπουν πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχει συμβίωση κάτω από την ίδια στέγη. Από την ώρα αυτή και μετά, οι δύο κοινότητες μπορούν να ζήσουν ειρηνικά ως πολίτες δύο γειτονικών κρατών. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, αν δεν θέλουμε να αφήσουμε αυτήν τη διαφορά ως κληρονομιά στα παιδιά μας. Η πιο ρεαλιστική λύση είναι αυτή των δύο κρατών, με την «ΤΔΒΚ» να έχει ίσα δικαιώματα με τον νότιο γείτονά της», είπε.

 «Δυστυχώς κάποιοι Ελληνες πολιτικοί μαζί με Ελληνοκύπριους πολιτικούς έθεσαν κάποιες μαξιμαλιστικές θέσεις που αγνοούσαν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Αυτούς τους ισχυρισμούς που δεν ήταν σύμφωνοι με το διεθνές δίκαιο τους παρουσίασαν στον ελληνικό λαό σαν να είναι ήδη δικά τους δικαιώματα. Ταυτόχρονα με αυτούς τους ισχυρισμούς προσπάθησαν να φέρουν αποτέλεσμα βασιζόμενοι στην αλληλεγγύη της Ε.Ε. προς τα μέλη της. Η Τουρκία έκανε τα απαραίτητα βήματα για να υποστηρίξει τα δικά της δικαιώματα που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο, όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων. Σήμερα αυτό το σχέδιο δεν πείθει. Δεν είναι και ακριβοδίκαιο. Η προσδοκία μας από την ελληνική πλευρά είναι να μην επιμένει στους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς της και να σκεφθεί τρόπους εκμετάλλευσης του πλούτου της περιοχής από κοινού με ειρηνικό τρόπο», σημειώνει σε άλλο σημείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα