Madame Figaro: Βραβεύτηκαν οι πρώτες ανάμεσα στις ισες...

Τα βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2014, που παρουσίασε η Shiseido, τίμησαν για ακόμη μία χρονιά τις γυναίκες που διακρίθηκαν και διέπρεψαν τη χρονιά που μας πέρασε. Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, η Madame Figaro διοργάνωσε το θεσμό «Γυναίκες της Χρονιάς» που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις Κύπριες γυναίκες.

15.243 αναγνώστες του πρώτου γυναικείου περιοδικού της Κύπρου ψήφισαν και ανέδειξαν τις πρώτες ανάμεσα

στις ίσες Γυναίκες της Χρονιάς 2014. Οι απόλυτοι και μοναδικοί κριτές του θεσμού ήταν οι αναγνώστες της Madame Figaro.

Οι κατηγορίες ήταν 8: Ερμηνεύτριες, ηθοποιοί, fashion designers, αθλήτριες, δημιουργοί/εικαστικοί, επιστήμονες/ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες/επιχειρηματίες και γυναίκες που προσφέρουν στον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο. Επίσης, δόθηκαν και 4 τιμητικά βραβεία, το Πρωτείον Ζωής εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή, αφιερωμένο στον εμπνευστή αυτού του θεσμού, το βραβείο Συνολικής Προσφοράς, το Βραβείο Καλλιτεχνικής Προσφοράς και το Editors’ Choice.

Η τελετή απονομής των βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2014 που παρουσίασε η Shiseido πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση Σίγμα για την Κύπρο και το Έψιλον TV για την Ελλάδα.

Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της εκδήλωσης είχε ο Γιώργος Θεοφάνους, ο οποίος ετοίμασε ένα μοναδικό θέαμα. Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Ζέτα Μακρυπούλια, ενώ το καλλιτεχνικό μέρος ανέλαβαν οι Onirama, η Μαρία-Έλενα Κυριάκου και τα παιδιά από το Μουσικό Εργαστήρι του Γιώργου Θεοφάνους. Special Guest της βραδιάς ήταν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή με τον Γιώργο Θεοφάνους, παρουσιάζοντας ένα «μουσικό παιχνίδι» για δύο!

Η έναρξης της βραδιάς έγινε με ένα μουσικοχορευτικό show, σε χορογραφία Αντιγόνης Τασουρή, κατά το οποίο η ομάδα χορευτών συνόδευσε τα τραγούδια 7 παιδιών από το μουσικό εργαστήρι του Γιώργου Θεοφάνους. Στο τέλος εμφανίσθηκε και η παρουσιάστρια η οποία τραγούδησε μαζί με τα παιδιά το «Do-Re-Mi» από το μιούζικαλ «Η μελωδία της ευτυχίας» που φέτος κλείνει 50 χρόνια από την πρώτη μέρα προβολής του. Η Ζέτα στο ρόλο της… Μαρίας κέρδισε τις εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκε.

Πρώτη εμφάνιση στο καλλιτεχνικό μέρος έκανε η Μαρία-Έλενα Κυριάκου ερμηνεύοντας το τραγούδι “One Last Breath”, με το οποίο θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και ένα medley γνωστών τραγουδιών, όπως είναι το “Bleeding Love” της Leona Lewis.

Αμέσως μετά στη σκηνή ανέβηκε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης με την κιθάρα του, ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια παρέα με τον Γιώργο Θεοφάνους ο οποίος τον συνόδευε στο πιάνο. Ενημερωτικά, ήταν η πρώτη φορά που οι δύο καλλιτέχνες βρέθηκαν μαζί επί σκηνής σε ένα μουσικό συναπάντημα που ενθουσίασε το κοινό.

Το τρίτο καλλιτεχνικό μέρος ανέλαβε το συγκρότημα Onirama που γιορτάζει φέτος τα 15 χρόνια από τη σύστασή του, και το οποίο με πάρτι διάθεση ερμήνευσε μια σειρά από αγαπημένα τραγούδια αλλά και κομμάτια από το επικείμενο αγγλόφωνο άλμπουμ τους.

Μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού, Μαρινέλλας, που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια παρουσίας στη μουσική σκηνή. Η «Madame Figaro» απένειμε στη Μαρινέλλα το τιμητικό βραβείο Συνολικής Καλλιτεχνικής Προσφοράς, λόγω της διαχρονικής σχέση της με την Κύπρο αλλά και τις σημαντικές ερμηνείες της στα μουσικά έργα «Τραγουδώ το νησί μου» και «Χοές». Η Μαρινέλλα έλαβε συγκινημένη το βραβείο της από την Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη. Ακολούθησε μια άκρως συγκινητική στιγμή όταν η χορωδία των παιδιών με απώλεια ακοής ερμήνευσε στη νοηματική το τραγούδι της Μαρινέλλας σε σύνθεση Γιώργου Θεοφάνους, «Έχω μάθει».

Η βραδιά έκλεισε με τη βράβευση της Γυναίκας της Χρονιάς στην κατηγορία ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά και με τη συμμετοχή 40 και πλέον παιδιών που εισήλθαν στο χώρο του θεάτρου κρατώντας μπαλόνια στα χρώματα της Madame Figaro, γεμίζοντας το χώρο παιδικά χαμόγελα και τραγούδι!

Από το κόκκινο χαλί πέρασαν 750 άτομα, από όλους τους χώρους της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Κύπρου, ανάμεσά τους επιχειρηματίες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, επιστήμονες και fashion designers, όπου φωτογραφήθηκαν και έκαναν δηλώσεις για τη σημασία του θεσμού και το πόσο όμορφο είναι να επιβραβεύεις τη γυναίκα.

Και φέτος, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, η βραδιά είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων, που φέτος ανήλθαν στις €10.085, δόθηκαν στην κυρία Ελίνα Μοτίτου, η οποία βραβεύτηκε στην κατηγορία ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά και η οποία θα τα διαθέσει στον κοινωνικό σκοπό που θα επιλέξει η ίδια.

Μετά την τελετή βράβευσης ακολούθησε after party στο SABAI με άφθονο κρασί από το κτήμα ΚΕΟ και τους ΟΝΙΡΑΜΑ να διασκεδάζουν τους παρευρισκόμενους με τις επιτυχίες τους, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι κυρίες που βραβεύτηκαν ήταν οι πιο κάτω:

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ – Μαρία Παπαχαραλάμπους

Το βραβείο απένειμαν ο Νίκος Χριστοδουλίδης (Κυβερνητικός Εκπρόσωπος) και η Χριστιάνα Αριστοτέλους (ραδιοφωνική παραγωγός του Super FM και βραβευμένη στην κατηγορία Madame Figaro Media Person το 2010).

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ / ΣΤΕΛΕΧΟΣ – Ειρένα Γεωργιάδου

Το βραβείο απένειμε ο Χρύσανθος Τσουρούλλης (Γενικός Διευθυντής του Εκδοτικού Οίκου Δίας).

DOVE ΑΘΛΗΤΡΙΑ – Κυριακή Κουττούκη

Το βραβείο απένειμαν η Ρέα Καρτελιά (Διευθύνουσα Σύμβουλος
Unilever Tseriotis Cyprus) και ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης (αρχηγός της Εθνικής Κύπρου και αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΠΟΕΛ).

ΠΡΩΤΕΙΟΝ ΖΩΗΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΑΝΤΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ – Ανδρούλλα Λοϊζίδου

Το βραβείο απένειμαν η Έφη Παπαϊωάννου - Χατζηκωστή και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος (Πρόεδρος Ομίλου Αττικών Εκδόσεων &Madame Figaro).

ΟΠΑΠ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ – Ελίνα Μοτίτου

Το βραβείο απένειμαν ο Δημήτρης Αλετράρης (Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΠΑΠ) και η Μαριλένα Ιεροδιακόνου (Διευθύντρια Marketing &Περιοδικών Συγκροτήματος Δίας και τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ).

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ / ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ – Σοφία Χαραλάμπους-Hayes

Το βραβείο απένειμε ο Δρ. Φίλιππος Πατσαλής (Υπουργός Υγείας).

FASHION DESIGNER – Myriam Soseilos

Το βραβείο απένειμαν η Μάρσια Θρασυβούλου (Βραβευμένη Madame Figaro Fashion Designer της Χρονιάς 2011) και η Κίκα Ιωαννίδου (Βραβευμένη Μadame Figaro Fashion Designer της Χρονιάς 2007).

ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ – Μαρία- Έλενα Κυριάκου

Το βραβείο απένειμαν ο Nebojsa Πετρίδης (Γενικός Διευθυντής της Shiseido Κύπρου) και η Μαρία Κυριάκου (Εμπορική Διευθύντρια Εκδοτικού Οίκου Δίας &τηλεόρασης ΣIΓΜΑ).

ΗΘΟΠΟΙΟΣ – Δάφνη Αλεξάντερ -Χρυσοστομίδου

Το βραβείο απένειμαν η Αννίτα Σαντοριναίου (βραβευμένη Madame Figaro Ηθοποιός της Χρονιάς 2012) και ο Λάζαρος Σαββίδης (Δήμαρχος Στροβόλου).

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ - Μαρινέλλα

Το βραβείο απένειμε η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη.

EDITORS’ CHOICE - Έλλη Κοτζαμάνη

Το βραβείο απένειμαν η Σύλια Ιωαννίδου (Αρχισυντάκτρια Madame Figaro Κύπρου), η Βαρβάρα Γεωργιάδου (Βοηθός Αρχισυντάκτρια Madame Figaro Κύπρου) και ο Παντελής Καναράκης (ηθοποιός και καλλιτέχνης).

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ – Λήδα Κουρσουμπά

Το βραβείο απένειμαν ο Πάρης Ξενοφώντος και η Βιρίνα Αμπτελουαχάμπ, μέλη της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων, μαζί με τους μικρούς πρωταγωνιστές της βραδιάς, τα παιδιά από το μουσικό εργαστήρι του Γιώργου Θεοφάνους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: SHISEIDO

ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: DOVE

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΚΤΗΜΑ ΚΕΟ, BEAUTYLINE, KERASTASE, ΕΥΡΗΚΑ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ SECRETS

ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: AEGEAN AIRLINES

ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: HILTON CYPRUS

Οδηγεί με ασφάλεια η εταιρεία Χαρ. Πιλακούτας με αυτοκίνητα BMW

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ: LANDAS COLOUR

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤEΣ: MINIMAL FLOWER, ROYAL HALL

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΨΗΦΩΝ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

Το μακιγιάζ επιμελήθηκε ο senior make-up artist Μιχάλης Ορφανίδης των καταστημάτων Beauty line, μαζί με την ομάδα του, με προϊόντα Diego Dalla Palma.Τα μαλλιά της παρουσιάστριας επιμελήθηκαν ο hair stylist Κωνσταντίνος Κάγκας και οι κομμωτές Χρήστος Αρτεμίου και Ελένη Μίμη (κομμωτήριο Miele) με προϊόντα Kerastase.Τη διακόσμηση του χώρου επιμελήθηκε το Minimal Flowers.
Keywords
figaro, figaro, ζετα μακρυπουλια, το νησι, shiseido, κυπρος, fashion, προσφορες, choice, θεατρο, ελλαδα, onirama, χατζηγιαννης, εμφάνιση, eurovision, οπαπ, συμμετοχή, party, κεο, ονιραμα, super, media, cyprus, αποελ, σιγμα, κτημα, aegean, hilton, εταιρεία, flower, royal, beauty, hair, miele, flowers, ομαδα διας, eurovision 2012, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, μαρινελλα, Τελετή Έναρξης, μαρια πατσα, τελος του κοσμου, νίκος αναστασιάδης, eurovision 2013, ελενη, διακοσμηση, μνήμη, αυτοκινητα, γυναικα, δαφνη, εψιλον, ηθοποιοι, ηθοποιος, κιθαρα, κυπρου, μιχαλης χατζηγιαννης, μουσικη, νησι, ρεα, τηλεοραση, τραγουδια, χρωματα, aegean, hilton, απωλεια, αφιερωμενο, βραδια, διευθυνση, δηλωσεις, εγινε, ελενα, ελλη, ελινα, εργα, εμφάνιση, εταιρεία, ζετα, ζωης, ιδια, η τελετη, κεο, κυρια, κρασι, κτημα, ληδα, μακιγιαζ, μαλλια, μελωδια, μιουζικαλ, μπαλονια, μαρια, νοηματικη, ομαδα, ονιραμα, ορφανιδης, παιδικα, παιδια, πετριδης, πιανο, πρωταγωνιστες, ρολο, σαββιδης, σιγμα, σειρα, συμμετοχή, σοφια, τριτη, φορα, χρηστος, κωνσταντινος, ωρες, ασφαλεια, super, beauty, choice, δημητρης, royal, fashion, flowers, flower, hair, κυριακου, κυριακη, λαζαρος, media, onirama, party, πωληση, shiseido, σκηνη, θεοχαρης
Τυχαία Θέματα