Η αποτελεσματικότητα της Λυών έκανε τη διαφορά

Ο Απόλλωνας έχασε τις όποιες ελπίδες είχε για πρόκριση, καθώς ηττήθηκε από την Λυών με 4-0 , μέσα στο «Groupama Stadium».

Μπορεί η ομάδα του Σωφρόνη να είχε καλή παρουσία και να δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από τη Λυών, ωστόσο μέτρησε η αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων.

Στο 29’ μετά από λάθος στην άμυνα του Απόλλωνα, ο Ντιαχαμπί έστειλε την μπάλα στα δίκτυα από θέση οφ σαιντ. Ο βοηθός διαιτητής δεν το έδωσε και έτσι η Λυών προηγήθηκε με γκολ-οφ σαιντ. Στο 32’ ο Φεκίρ έκανε το 2-0 και έκανε πολύ δύσκολο το έργο του

Απόλλωνα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να μπει στο παιχνίδι, με τον Μαριάνο να κάνει το 3-0 στο 67’. Στο 90’ ο Μαολιντά διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
Με αυτή τη νίκη, η Λυών είναι στην πρώτη θέση μαζί με την Αταλάντα στους 11 βαθμούς. Ο Απόλλωνας έμεινε στην 3η και στους 3 βαθμούς.

Γρήγορος ρυθμός και ευκαιρίες με Μάγκλιτσα και Ρομπέρζ
Η Λυών μπήκε πολύ δυνατά και έχασε την πρώτη ευκαιρία στα 20 δευτερόλεπτα, με τον Βάλε να αποκρούει τετ α τετ με τον Μαριάνο. Πολύ γρήγορος ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά, με τον Απόλλωνα να χάνει τρεις καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Στο 9’ ο Πέδρο εκτέλεσε φάουλ και ο Λόπες έδιωξε δύσκολα. Το ίδιο έκανε και στο 10’ μετά από πολύ δυνατό σουτ του Ρομπέρζ. Στο 14’ ο Απόλλωνας έχασε μεγάλη ευκαιρία, αφού από πολύ κοντά ο Μάγκλιτσα έστειλε την μπάλα έξω. Σε γενικές γραμμές στο πρώτο 20λεπτο, ο Απόλλωνας είχε εξαιρετική παρουσία.

Ψυχρολουσία σε ένα τρίλεπτο
Ο Απόλλωνας στεκόταν πολύ καλά, ωστόσο μέσα σε τρία λεπτά, η Λυών έκανε το 2-0. Στο 29’ μετά από λάθος στην άμυνα, Ντιαχαμπί έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και 3 λεπτά αργότερα μετά από αντεπίθεση, ο Φεκίρ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. Κρίμα για τον Απόλλωνα που για 29 λεπτά ήταν καλύτερος, χάνοντας μάλιστα ευκαιρίες.

Έδωσε χώρο η Λυών
Μετά το 2-0, η Λυών έδωσε χώρο στον Απόλλωνα και είχε την ευκαιρία να κρατήσει περισσότερο μπάλα. Οι παίκτες του Σωφρόνη ναι μεν είχαν την κατοχή, ωστόσο στην τελική πάσα δεν μπορούσαν να κάνουν σωστή επιλογή.


Μεγάλη ευκαιρία με Ζελάγια
Στο 60’ ο Απόλλωνας έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Ζελάγια να κάνει την κεφαλιά και τον Λόπες να αποκρούσει πολύ δύσκολα. Η ομάδα του Αυγουστή ξεκίνησε καλά το δεύτερο ημίχρονο, πίεσε ψηλά και δυσκόλεψε την Λυών.

3-0 με Ντίαζ
Η Λυών έκανε το 3-0 στο 67’ με τον Μαριάνο Ντίαζ, ο οποίος μετά από σέντρα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, με κεφαλιά μέσα από την περιοχή του Απόλλωνα. Στο 90' ο Μαολιντά διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Λυών: Λόπες, Ράφαελ, Μαρσάλ, Μαρσέλο, Μορέλ(46' Τουσάρτ), Ντιαχαμπί, Ντομπελέ, Φεκίρ, Τραορέ (16' Αουάρ), Ντεπάι (74' Μαολιντά), Μαριάνο

Απόλλων: Βάλε, Ρομπέρζ, Γιούστε, Πέδρο, Ζάντερ, Σακέτι, Άλεφ,Γιάκολις, Σαρδινέρο(72' Μαρτίνες), Μάγκλιτσα (17' Ζελάγια), Σκέμπρι (72' Ντα Σίλβα).

Keywords
Τυχαία Θέματα