5μελής οικογένεια Τούρκων ξεβράστηκε στις ακτές της Λέσβου

Μία πενταμελής οικογένεια Τούρκων πνίγηκε προσπαθώντας να διαφύγει στην Ελλάδα με τα άψυχα σώματά τους να ξεβράζονται στις ακτές της Λέσβου.

Πρώτα ανακαλύφθηκαν τα πτώματα των τριών παιδιών της οικογένειας: Ναντιρέ (13 ετών), Μπαχάρ (10 ετών), Φεριντούν (7), και έπειτα των γονιών: του Χουσείν Μαντέν (40 ετών) και της Νουρ Μαντέν (36 ετών).

Ο πατέρας ήταν δάσκαλος φυσικής και μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου τέθηκε σε διαθεσιμότητα με την κατηγορία ότι είναι μέλος

της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν. Η οικογένεια Μάντεν ζούσε στην επαρχία της Κασταμονής κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά όταν βγήκε ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα και νηπιαγωγό, Νουρ Μαντέν, για διασυνδέσεις με την οργάνωση FETÖ, τότε προσπάθησαν να βρουν τρόπο διαφυγής στο εξωτερικό.

Το τραγικό αυτό γεγονός έφερε με επερώτηση στη βουλή η βουλευτής του φιλο-κουρδικού κόμματος HDP, Μεράλ Ντανίς Μπεστάς ζητώντας να απαντήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός., Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Το δράμα της οικογένειας Μάντεν προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία, με κάποιους να κατηγορούν την κυβέρνηση για τους ‘διωγμούς’ που δεν λέει να σταματήσει εναντίον μελών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, κάνοντάς τους να θέλουν να ψάχνουν επικίνδυνους τρόπους διαφυγής από την Τουρκία, και κάποιους να κατηγορούν τον ίδιον τον ιμάμη και φερόμενο ως εγκέφαλο του πραξικοπήματος που φέρνει τα μέλη του σε απόγνωση και τα στέλνει ακόμη και στο θάνατο.

Bugün cok acı bir gün. Hep ölüm haberleri. Bu sefer 5 kişilik aile, anne baba 3 cocuk Ege denizinde bir basit botla kacarken denizde bogulmuslar. İnsanlar demokrasi ve hukuk yoklugundan ülkeden kacarken ölüyorlar. Vebal kime ait?
Hala sorgulamayacak misiniz,kaç Aylan bebek olsun? pic.twitter.com/vtDlfEb6TL

— Ö.Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) November 21, 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα