Διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών αύριο στα κατεχόμενα

Με διαμαρτυρία το πρωί έξω από τη «βουλή» θα γιορτάσουν οι τ/κ εκπαιδευτικοί την αυριανή Ημέρα των Εκπαιδευτικών.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η πρόεδρος της συντεχνίας των τ/κ καθηγητών, Σελμά Εϊλέμ δήλωσε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια σε όσους προσπαθούν τα εξαφανίσουν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, να απογυμνώσουν την εκπαίδευση και να εκμηδενίσουν την κοσμική, επιστημονική, κοινωνική παιδεία καθιστώντας τη συντηρητική και εκτός εποχής. «Ζητείται να εξαφανιστούν οι δάσκαλοί μας που είναι τα πρόσωπα διαφώτισης των κοινωνιών. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το στάτους

μας, τα δικαιώματά μας και τις πραγματικές μας αξίες. Δεν θα αποδεχθούμε να γίνουμε δούλοι, να γίνουμε άνεργοι και νηστικοί».

Η κ. Εϊλέμ πρόσθεσε ότι θα παρακολουθήσουν και την νέα «κυβέρνηση» στα θέματα παιδείας και τί πολιτική θα ακολουθήσει.

Η συντεχνία των τ/κ δασκάλων, δια του γραμματέα εκπαίδευσης Μπουράκ Μαβίς, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι γιορτάζει την ημέρα των εκπαιδευτικών όχι στις 24 Νοεμβρίου, που καθιερώθηκε στην Τουρκία από τον Ατατούρκ, αλλά στις 5 Οκτωβρίου, που γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Εκπαιδευτικών παγκοσμίως από την ETUCE, της οποίας η KTÖS είναι μέλος.

Στην Τουρκία, οι εξελίξεις στο όνομα της παιδείας προμηνύουν μαύρες ημέρες για τους εκπαιδευτικούς, αναφέρει ο Μαβίς σημειώνοντας ότι 34.000 δάσκαλοι, καθηγητές και ακαδημαϊκοί ταμπελώθηκαν και απομακρύνθηκαν στην Τουρκία από τα καθήκοντά τους ή έχουν φυλακισθεί για τις ιδέες τους.

Το να γιορτάζεις μια μέρα όταν απολυμένοι εκπαιδευτικοί είναι ακόμα σε απεργία πείνας, είναι μια κίνηση ενάντια σε όλους τους εκπαιδευτικούς που παλεύουν για τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην δημοκρατία, πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα