Κυπριακό επός στο Ισραήλ (φωτος)

Μεγάλη νίκη για την Εθνική μας εκτός έδρας κόντρα στο Ισραήλ με 1-2 και ακόμη ελπίζει σε πρόκριση για τα μπαράζ του Euro 2016. Την τελευταία αγωνιστική η Εθνική μας αντιμετωπίζει εντός έδρας την Βοσνία και το Ισραήλ το Βέλγιο. Αν η Εθνική μας ομάδα κερδίσει τη Βοσνία και το Ισραήλ δεν κερδίσει το Βέλγιο τότε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεκδικήσει την πρόκριση του στα τελικά του Euro 2016 μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.

Μπορούσαμε…με Εφραίμ
Μοιρασμένο πρώτο μέρος για τις

δυο ομάδες. Η Εθνική μας ομάδας μπήκε καλά στην αναμέτρηση και με σωστή λειτουργία κατάφερε μόλις στο πρώτο λεπτό να απειλήσει με τον Γιώργο Εφραίμ…ωστόσο τα πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύνατο και κατέληξε στην αγκαλιά του Μαρσιάνο. Μετά το αρχικό ξέσπασμα της Εθνική μας οι Ισραηλινοί ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα χωρίς όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Αντώνη Γιωργαλλίδη. Η Εθνική μας με σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα έκαναν ότι μπορούσαν για να αφήσουν μακριά τους επιθετικούς του Γκούτμαν κάτι που κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό. Μοναδική απειλή για την Εθνική μας ήταν ο Ζάζαχι ο οποίος σε κάποιες περιπτώσεις απείλησε τον Αντώνη Γιωργαλλίδη ωστόσο ο κήπερ της Ομόνοιας ήταν σε όλες σωστός. Την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος έχασε η Εθνική μας όταν ο Εφραίμ στο 25ο λεπτό με πλασέ ανάγκασε τον Μαρσιάνο στην απόκρουση του πρώτου μέρους. Μπορούσε η Εθνική μας να πάρει κεφάλι στο σκορ. Οι Ισραηλινοί ανέλαβαν και πάλι τα ηνία ωστόσο δεν είχαν την αποτελεσματικότητα με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Απίστευτα συναισθήματα στο β’ μέρος
Η Εθνικής μας ομάδα έδειξε από το πρώτο ημίχρονο πως μπορούσε να κτυπήσει το Ισραήλ. Είτε από στημένη φάση είτε από χώρους που έβρισκε στις αντεπιθέσεις. Κάτι που έγινε και στα δυο. Οι παίκτες του Πάμπου Χριστοδούλου μετά και τα πρώτα λεπτά στο β’ μέρος οδήγησαν τον αγώνα εκεί που ήθελαν. Με σωστή τακτική και λειτουργία κτύπησαν την κατάλληλη στιγμή και στο 58ο λεπτό μετά από εκτέλεση φαουλ του Λαμπάν ο Τζιούνιορ εκμεταλλευόμενος και το ύψος του κάρφωσε την μπάλα στα δίκτυα του αντίπλαου τερματοφύλακα κάνοντας το 0-1 για την Εθνική μας. Όπως ήταν λογικό η ομάδα του Γκούτμαν ανέλαβε και πάλι τα ηνία τα αγώνα έβαλε αρκετή πίεση στην ομάδα μας και στην πρώτη της αξιόλογη φάση στο 76ο λεπτό με τον Μπιτόν έφερε τον αγώνα στα ίσα. Ωστόσο η Εθνική μας βρήκε και πάλι χωρίο προς την αντίπαλη εστία και σε μια αντεπίθεση τέσσερα λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης ο Τζεϊσον με ξερό δυνατό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή χάρισε τη νίκη στην Εθνική μας.
Μια νίκη η οποία μας αφήνει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Euro 2016. Την ερχόμενη Τρίτη αντιμετωπίζουμε την Βοσνία και με νίκη αλλά και με ήττα και ακόμη με ισοπαλία του Ισραήλ κόντρα στο Βέλγιο, τότε θα τερματίσουμε στην 3η θέση του ομίλου και θα αγωνιστούμε στα μπαράζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα