ΑΕΚ-Πάφος 2-0: Ο Τολμές το βιολί του και η ΑΕΚ στην κορυφή!

Η ΑΕΚ απέδειξε τον τίτλο του φαβορί στη σημερινή αναμέτρηση με την Πάφο στην ΑΕΚ Αρένα και με νίκη 2-0, σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας με 29 βαθμούς και στο +2 από τη δεύτερη τώρα Ανόρθωση. Ο συνήθης ύποπτος Φλοριάν Τολμές έβαλε μπροστά την ΑΕΚ στο σκορ στο 58' και ο Λαρένα με μία βολίδα σημείωσε το 2-0 στο 71' της αναμέτρησης στη Λάρνακα. Αν και στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι η ΑΕΚ

υποτίμησε για λίγο το παιχνίδι εντούτοις στο δεύτερο μέρος αφυπνίστηκε και πήρε και τη νίκη.

Εικόνα αγώνα:

Σ' ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο ΑΕΚ και Πάφος έμειναν στο 0-0 στην ΑΕΚ Αρένα για το πρώτο μέρος του αγώνα. Κακή παρουσία από τη γηπεδούχο ομάδα, πολύ καλή στην άμυνα η Πάφος με εξαιρετικό... Γκουλόν.

Δύο τελικές από μία για κάθε ομάδα είχαμε στο α' μέρος και πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Η πρώτη και τελευταία τελική της ΑΕΚ καταγράφηκε στο 14' με τον πρώτο της σκόρερ Φλοριάν Τολμέν να επιχειρεί δυνατό σουτ και η μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια.

Στο 20' η Πάφος απάντησε με σουτ του Μοστέφα, ο Χουάν Πάμπλο μπλόκαρε. Τρισκόφσκι και Τολμές λειτουργούσαν υπό την σκιά του Γκουλόν που ήταν πανταχού παρών. Ήταν από τα χειρότερα ημίχρονα που είδαμε στον φετινό μαραθώνιο του πρωταθλήματος για την ΑΕΚ. Προβληματισμένος ο Ιδιάκεθ με το τέλος του 45λεπτου αφού έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί να οργανωθεί και ν' αναπτυχθεί σωστά.

Μία εντελώς διαφορετική ΑΕΚ είδαμε στην επανάληψη, οι φωνές του Ιδιάκεθ στο ημίχρονο φαίνεται ότι έπιασαν τόπο στο ημίχρονο, με την ομάδα της Λάρνακας να αφυπνίζεται και να κάνει ότι δεν έκανε στο α' μέρος.

Μέσα σε δύο λεπτά ο Φλοριάν Τολμές έχασε καλές ευκαιρίες για ν' ανοίξει το σκορ, η Πάφος απάντησε με μία κεφαλιά του Καμαρά στο 51' όμως ο πρώτος σκόρερ της γηπεδούχου ομάδα λίγα λεπτά αργότερα έκανε αυτό που δεν έκανε προηγουμένως. Στο 58' ο Φλοριάν εκμεταλλεύτηκε το λάθος που έγινε από τον Γκουλόν και με υποδειγματικό πλασαριστό σουτ άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Ο Λαρένα με γκολ ζωγραφιά στο 71' σημείωσε το 2-0, από μακρινή απόσταση και μία βολίδα που σίγουρα θα καταγραφεί στα καλύτερα γκολ που έχει πετύχει ο Ισπανός. Στο 83' ο Ιβάν Τρισκόφσκι έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 με το σουτ του να πηγαίνει προς την εστία, η μπάλα όμως άλλαξε πορεία καθώς βρήκε στο πόδι του Ντομίνγκες και κατάληξε σε κόρνερ. Μία φιλόδοξη προσπάθεια από τον Λαρένα σε χρόνους καθυστερήσεων δεν είχε αποτέλεσμα, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν, Τομάς, Τέτε (74' Αντωνιάδης), Τρισκόφσκι (89' Νάτσο Κάσες), Μουρίγιο (46' Τρουγιόλς), Λαμπάν, Τολμές

Πάφος: Κόπριβετς, Κομπανί, Ντομίνγκεζ, Χόριτς (79' Σκόρκιτς), Μπρουλς, Φυλακτού (62' Χριστοδούλου), Καμαρά, Τζάνζα,Μοστέφα, Γκουλόν, Κοβαλένκο

Keywords
Τυχαία Θέματα