Τις συνταγές τις ξέρει καλά

Οι μοναδικές «εκτός προγράμματος» απώλειες για την ΑΕΚ ήταν απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα. Στους υπόλοιπους αγώνες, εκτός των ντέρμπι, μετρά το απόλυτο. Έξι συνολικά νίκες. Με ποικίλους τρόπους. Είτε σκοράροντας νωρίς και φτάνοντας σε επιβλητικά σκορ, όπως με Ερμή και Άρη. Είτε έχοντας υπομονή μέχρι να έρθει το γκολ.

Περισσότερη με την Αλκή, όταν σκόραρε στο 68΄, είτε λιγότερη, όπως με Εθνικό και Ολυμπιακό,

όταν και πέτυχε το πρώτο τέρμα προς το τέλος του ημιχρόνου. Υπάρχει και η περίπτωση που προηγήθηκε γρήγορα, ισοφαρίστηκε πριν από την ανάπαυλα, αλλά είχε την ηρεμία και την ικανότητα να επανέλθει στην επανάληψη (στο 3-1 με τη Δόξα). Σήμερα αντιμετωπίζει την Πάφο. Την κατά τεκμήριο καλύτερη «εκτός εξάδας», ομάδα που κερδίζει εντυπώσεις και πολλούς βαθμούς. Η ΑΕΚ είναι φυσικά το φαβορί, λόγω ανωτερότητας και έδρας. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να εφαρμόσει τις γνωστές της συνταγές, ανάλογα με τις συνθήκες και τη ροή. Δεδομένο ότι θα κυνηγήσει από την αρχή το γκολ. Δεδομένο ότι, αν δεν το πετύχει, έχει τα εναλλακτικά σενάρια, με πρόσωπα και τακτικές για να κάνει τη δουλειά της.

Το τρομερό 15λεπτο

Η ΑΕΚ έχει σκοράρει σε όλα τα 15λεπτα των αγώνων και η στατιστική έχει ενδιαφέρον. Έχει καλή εκκίνηση (3 γκολ μέχρι το 15’), αλλά εκεί που υπερτερεί είναι όταν το κάθε ημίχρονο μπαίνει στο τελευταίο του στάδιο. Ειδικά στο διάστημα 31’-45’, η ομάδα της Λάρνακας γίνεται κίνδυνος-θάνατος. Έχει σκοράρει συνολικά 10 φορές, δηλαδή το 40% των τερμάτων της. Ικανότητα στο γκολ έχει και από το 75΄ και μετά. Σύνολο έξι γκολ, πολύ καλή επίδοση για δείγμα 12 αγώνων. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα διαστήματα, έχει ως «αδύναμα» το μεσαίο (16’-30’) του πρώτου μέρους και το πρώτο της επανάληψης με 2 γκολ. Σε ό,τι αφορά την αναλογία ημιχρόνων, υπερτερεί στο 1ο με 15 τέρματα (11 στην επανάληψη).

Keywords
Τυχαία Θέματα