Υπέκυψε στο τέλος η ΑΕΚ

Τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμούς αγώνες γνώρισε απόψε η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας έχασε από τη Rovinari Ρουμανίας με 75-71 και έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου στο FIBA Europe Cup.

Με εναλλαγές στο σκορ κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο στο «Κίτιον». ΑΕΚ και Rovinari άρχισαν αρκετά εύστοχα τον αγώνα και ανέβασαν το σκορ σε ψηλούς αριθμούς. Η ομάδα της

Λάρνακας μέχρι το 5λεπτο ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά οι Ρουμάνοι πέρασαν μπροστά με 15-13. Κράτησαν ακόμα λίγο τη διαφορά, ωστόσο οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και έκλεισαν την πρώτη περίοδο με 24-20 υπέρ τους.

Η διαφορά των τεσσάρων πόντων μεγάλωσε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ με σωστή αμυντική συμπεριφορά και τους P. Brezec και J. Gilling να πετυχαίνουν από 11 και δέκα πόντους αντίστοιχα πήγαν στα αποδυτήρια με το +8 (43-35).

Στον ίδιο καλό ρυθμό συνέχισαν οι καλαθοσφαιριστές της ΑΕΚ στο 3ο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι όχι απλά διατήρησαν τη διαφορά των οκτώ πόντων, αλλά την αύξησαν σε 13 πόντους, όμως, οι Ρουμάνοι απάντησαν άμεσα και με ανεπίθεση διαρκείας μείωσαν στο καλάθι δυο λεπτά πριν το τέλος. Οι καλαθοσφαιριστές της ΑΕΚ συνήλθαν και αποκατέστησαν νωρίς την… τάξη. Το 59-52 έδωσε γερό μαξιλαράκι στους γηπεδούχους με την έναρξη του 4ου δεκαλέπτου.

Η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη, αφού οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα αβίαστα λάθη των καλαθοσφαιριστών της ΑΕΚ και πέρασαν μπροστά με τέσσερις πόντους, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν απρόσμενα άγρια ομορφιά με τους Ρουμάνους να παίρνουν εν τέλει το ροζ φύλλο αγώνα με 75-71.

Keywords
Τυχαία Θέματα