Συζήτηση για αποκλειστική διάθεση καπνικών από περίπτερα

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου κατά τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ Αγγελο Βότση είναι έτοιμη να συζητήσει την αποκλειστική διάθεση καπνικών προϊόντων, περιοδικών και εφημερίδων από τα περίπτερα.

Σε δήλωση μετά τη συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιπτεριούχοι, ο κ Βότσης είπε ότι το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αφορά τα ωράρια.

Πρόσθεσε πως το σοβαρότερο δεύτερο θέμα το οποίο αντιμετωπίζουν είναι αυτό με το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, το οποίο απειλεί τις ίδιες τις επιχειρήσεις

πέραν των άλλων προβλημάτων που δημιουργεί.

Ανέφερε ότι μία εισήγηση που έχει τεθεί από τους εμπλεκόμενους είναι κατά πόσο θα μπορούσε τα καπνικά προϊόντα και ο τύπος να αποτελούν προϊόν αποκλειστικής διάθεσης και μόνο από τα περίπτερα.

“Ένα θέμα που είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε αφού δούμε όλες τις παραμέτρους”, συνέχισε αναφέροντας ότι σε επόμενη συνεδρία παρουσία όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων θα προσπαθήσουμε να πείσουμε το κράτος ότι θα μπορούσε αυτή η κίνηση να βοηθήσει και στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα καπνικά προϊόντα και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας αυτών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων .

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα είπε ότι αναφέρθηκε στην Επιτροπή Εμπορίου από τους ιδιοκτήτες περιπτέρου, ότι περίπου 750 περίπτερα από τα 1500 που υπήρχαν πριν την κρίση, έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια, ενώ πολλά άλλα οδηγούνται στον μαρασμό και στο κλείσιμο λόγω των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος και που αφορούν βασικά την πώληση καπνικών προϊόντων και το λαθρεμπόριο τσιγάρων, κυρίως από τα κατεχόμενα, την αδειοδότηση αλκοολούχων ποτών, την έκδοση πολεοδομικών αδειών, την μη ομοιόμορφη εφαρμογή της νομοθεσίας από τους δήμους, τον καθορισμό των προϊόντων που πρέπει να πωλεί κάθε επιχείρηση και το νέο ωράριο των καταστημάτων το οποίο εφάρμοσε η Κυβέρνηση.

Ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες αποτελούν την ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας πρέπει να στηριχθούν για να μπορέσουν να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά, συμβάλλοντας περαιτέρω στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Ο κ. Κώστα ανέφερε πως η Κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των περιπτερούχων και όχι με την αδράνεια της ή με τις αποφάσεις της όπως το ωράριο των καταστημάτων θα οδηγεί στο κλείσιμο των περιπτέρων προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα