LIVE: Ανακοινώνονται οι χαλαρώσεις των μέτρων που αποφάσισε το Υπουργικό

Σε ανακοίνωση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου προχωράει ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Προηγουμένως, ο αρμόδιος Υπουργός παρακάθισε σε σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ).

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η έγκριση της πρότασης για άρση της απαγόρευσης εισόδου σε χώρους εστίασης και κέντρα αναψυχής σε άτομα, χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, θεωρείται βέβαιη, ενώ κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκαν οι περαιτέρω λεπτομέρειες, δηλαδή αν η είσοδος θα επιτρέπεται με

την προσκόμιση αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης PCR ή με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapid test ισχύος 24 ή 48 ωρών.

Διαβάστε επίσης: «Να προχωρήσουμε σε χαλαρώσεις.. δεν μπορείς να κρατάς μια κοινωνία δέσμια»

Στο μεταξύ, ενώπιον Υπουργού Υγείας και Επιστημόνων τέθηκε και η εισήγηση για επέκταση του προγράμματος Test to stay σε ολόκληρη τη Δημόσια Υπηρεσία.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η επέκταση του προγράμματος Test to stay σε νηπιαγωγεία και Προδημοτική Εκπαίδευση, με την ημερομηνία εφαρμογή να αποφασίζεται στο Υπουργικό.

Επίσης, αναμένεται και επίσημα η άρση της απαγόρευσης του χορού σε νυκτερινά κέντρα, καθώς και η αύξηση της χωρητικότητας στα κέντρα διασκέδασης.

Εξάλλου, ενώπιον του Υπουργικού βρέθηκε σήμερα και η αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων σε συναθροίσεις, περιλαμβανομένου και του επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων σε οικίες.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας μετέφερε πρόταση για έγκριση, η οποία αυξάνει τον αριθμό ατόμων σε τραπέζι από 8 σε 12, ενώ αναμένεται να εγκριθεί και αύξηση ατόμων που συναθροίζονται σε οικίες από 10 άτομά σε 20.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
LIVE, Ανακοινώνονται, Υπουργικό,LIVE, anakoinonontai, ypourgiko