«Πλήρης απαξίωση και προσβολή Κράτους» για Παθόντες Πολέμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Για προσβολή και πλήρη απαξίωση των αναπήρων και παθόντων πολέμου αλλά και το ενδεχόμενο διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό μίλησε στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Αναπήρων Πολέμου Γιώργος Γρουτίδης.

«Η διαμαρτυρία έχει να κάνει με την πράξη των βουλευτών και του Προέδρου των αιχμαλώτων Πολέμου, που ενώ περιμέναμε όλοι να παρευρεθούμε σε μια σύσκεψη διανομής ενός ποσού 1,5 εκ. μεταξύ μας, μας παρέκαμψαν».

«Εμείς ζητήσαμε να έχουμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τα φάρμακα που πληρώνουμε εκτός ΓΕΣΥ είναι πανάκριβα και και πρέπει να

αναλογιστούμε ότι τα θύματα πολέμου δεν είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής τους κοινωνικά είτε να μορφωθούν. Όσοι μπόρεσαν καλώς αλλά οι ο πλείστοι είναι χαμηλοσυνταξιούχοι. Όταν αφαίρεσαν χρήματα από την σύνταξη και πρέπει να πληρώνεις και τα φάρμακά , αυτό είναι  αδιανόητο για ένα κράτος».

Όπως εξήγησε, μετά από απόφαση του Υπουργικού μας δόθηκε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τα πράγματα άλλαξαν μετά την υιοθέτηση του ΓΕΣΥ.

«Καταλήξαμε να δοθεί αύξηση στην χορηγία να ξεκαθαρίσει το θέμα. Ενώ συζητούσαμε το ποσοστό της αύξησης ήρθε μια πρόταση από τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλου και ο Υπουργός για να εγκριθεί έδωσε 1,5 εκ. Πήγαμε Βουλή 11 Ιανουαρίου και δεν ήξερε κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν ήξερε πόσο θα δοθεί στους αιχμαλώτους πολέμου και πόσο στους ανάπηρους πολέμου. Ενώ περιμέναμε, μαθαίναμε ότι πήγαν οι αιχμάλωτοι με δυο βουλευτές και τα πήραν όλα. Αυτή η πράξη και μόνο, να πάνε κρυφά, δείχνει πολλά για εμένα», είπε.

Μίλησε επίσης για προσβολή και πλήρη απαξίωση των αναπήρων και παθόντων πολέμου και τα περιθώρια απάντησης του Κράτους στην επιστολή που έστειλαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλήρης, Κράτους, Παθόντες Πολέμου ΒΙΝΤΕΟ,pliris, kratous, pathontes polemou vinteo