Kibris: Άντρες της UNFICYP επιτέθηκαν με γροθιές σε Τούρκους στρατιώτες

H Kıbrıs (12.09.23) γράφει ότι άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ (UNFICYP) επιτέθηκαν με γροθιές σε Τούρκους στρατιώτες οι οποίοι προέβαιναν σε εργασίες καθαρισμού σε στρατιωτική περιοχή εντός των «συνόρων της ΤΔΒΚ» κοντά στο Λήδρα Πάλας στην Λευκωσία. 

Επικαλούμενη «έγκυρες πηγές», η εφημερίδα υποστηρίζει ότι στο παρελθόν συζητείτο το κατά πόσον βρίσκεται στην νεκρή ζώνη η περιοχή κοντά στην οδό Μπουρχάν Τουνά, όμως κατόπιν συνομιλιών έγινε αποδεχτό ότι αυτή η περιοχή βρίσκεται εντός της τουρκικής πλευράς,

κατά την έκφρασή της.

«Πολιτικοί παρατηρητές» δήλωσαν στην εφημερίδα ότι είναι μεγάλο λάθος να τηρούν τα Ηνωμένα Έθνη μια επιθετική στάση που να εμποδίζει την τουρκική πλευρά στην Λευκωσία μετά τα γεγονότα στην Πύλα και ότι έχασε εντελώς την ουδετερότητά της η Ειρηνευτική Δύναμη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά την δημοσίευση της είδησης, η Ειρηνευτική Δύναμη προέβη σε δήλωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας ότι διερευνάται το περιστατικό και ότι όλοι οι Ειρηνευτές πρέπει να εφαρμόζουν τα υψηλότερα επίπεδα συμπεριφοράς και πάντα θεωρούνται υπεύθυνοι για τις πράξεις τους. Προσθέτει επίσης ότι δεν θα διστάσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα μετά από μια περιεκτική έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα