Kατεχόμενα: Οι κτηνοτρόφοι συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τη Δευτέρα

Κτηνοτρόφοι στα κατεχόμενα άφησαν σήμερα τα οχήματα και τους γεωργικούς ελκυστήρες τους στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία σε τεταμένη ατμόσφαιρα, και θα επιστρέψουν τη Δευτέρα για να την συνεχίσουν.

Οι κτηνοτρόφοι συναντήθηκαν σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος στη συνέχεια συναντήθηκε με τον «πρωθυπουργό» Τουφάν Ερχιουμάν.

Ο Ερχιουμάν τότε μίλησε με τους κτηνοτρόφους και το κλίμα εντάθηκε. Οι κτηνοτρόφοι πορεύτηκαν προς την «προεδρία» και, όταν εμποδίστηκαν από την «αστυνομία», επέστρεψαν στο «υπουργείο γεωργίας»

για να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους, όπου τραυματίστηκαν δύο κτηνοτρόφοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο «διευθυντής» της «αστυνομίας» στην κατεχόμενη Λευκωσία Γιουσκέλ Ογκμέν συμβούλευσε τους κτηνοτρόφους να τερματίσουν τη διαμαρτυρία τους, αφού το «υπουργείο» είχε κλείσει και ακολουθούσε Σαββατοκύριακο.

Οι κτηνοτρόφοι συμφώνησαν μεταξύ τους να αφήσουν τα οχήματα τους σταθμευμένα στους δρόμους και να επιστρέψουν τη Δευτέρα.

Ο «πρόεδρος» της «ένωσης κτηνοτρόφων» Μουσταφά Ναϊμονγκλουλαρί δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να έρθουν σε συμφωνία με την «κυβέρνηση».

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα