Κοινό όραμα για το περιβάλλον διαπιστώνουν Καδής - Θεχάρους

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, είχε την Παρασκευή ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κοινό όραμα όσον αφορά την αειφόρο γεωργική ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΓΤΠ, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για επαφή με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και αφορούσε θέματα της αρμοδιότητάς του.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Καδής χαρακτήρισε

την συζήτηση με την κα. Θεοχάρους ως χρήσιμη και εποικοδομητική, ενώ ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Γεωργίας αυτή την περίοδο και γενικότερα την στρατηγική και το όραμά που έχει.

«Μέσα από την συζήτηση αναδείχτηκε η ευαισθησία του Κινήματος Αλληλεγγύη, ιδιαίτερα σε θέματα διατήρησης του περιβάλλοντος και προώθησης μιας αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, με επίκεντρο την στήριξη τομέων της γεωργίας που έχουν σημαντική προοπτική, όπως είναι ο αμπελοοινικός αλλά και αγροτικών προϊόντων τα οποία έχουν ιδιαίτερη κυπριακή ταυτότητα», ανέφερε ο κ. Καδής.

Πρόσθεσε ότι οι εισηγήσεις της Αλληλεγγύης θα αξιοποιηθούν και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και η Αλληλεγγύη θα παρέχει στήριξη σε ενέργειες και πρωτοβουλίες οι οποίες θα κινούνται προς την κατεύθυνση της αειφόρου γεωργικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η κα Θεοχάρους, από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον Υπουργό Γεωργίας για τη συνάντηση και σημείωσε ότι το Κίνημα Αλληλεγγύη είναι ένα οικολογικό κίνημα και έχει πρόθεση να στηρίξει κάθε ενέργεια του Υπουργού που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Με όλα όσα ακούσαμε σήμερα, διαπιστώνουμε ότι όντως το όραμα του Υπουργού κινείται προς την κατεύθυνση που συνταυτίζεται πλήρως και με το δικό μας όραμα. Γι’ αυτόν το λόγο, ο Υπουργός θα έχει και την πρακτική και την κοινοβουλευτική στήριξή μας αλλά και την συμμετοχή μας σε οποιαδήποτε δραστηριότητα απαιτείται η εθελοντική συμμετοχή του Κύπριου πολίτη», κατέληξε κα. Θεοχάρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα