H Ελλάδα και η ΕΕ στο πλευρό του τουρκικού λαού, είπε ο Χρ. Στυλιανίδης

Την αλληλεγγύη της Ελλάδας, αλλά και του συνόλου της ΕΕ, προς τον τουρκικό λαό, ο οποίος δοκιμάζεται από τις συνέπειες των καταστροφικών σεισμών, εξέφρασε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, κατά την παράδοση του πρώτου μέρους της ανθρωπιστικής βοήθειας στα Άδανα.

«Βρίσκομαι εδώ με εντολή του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συνοδεύοντας την ελληνική αποστολή, για να εκφράσουμε την

αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

«Μεταφέραμε υγειονομικό, ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης για να ανακουφίσουμε λίγο τον πόνο των σεισμόπληκτων», εξήγησε.

«Η Ελλάδα, η ΕΕ στο σύνολό της, στέκεται δίπλα στον τουρκικό λαό, επιδεικνύοντας την αλληλεγγύη στην πράξη. Είναι η στιγμή που πρέπει να δείξουμε όλοι τα ανθρωπιστικά μας αισθήματα προς τον τουρκικό λαό που δοκιμάζεται εξαιτίας αυτού του σεισμού, οι καταστροφικές συνέπειες του οποίου ξεπερνούν κάθε φαντασία», επισήμανε ο κ. Στυλιανίδης.

Την ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία περιλάμβανε υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης, συνόδευσαν στην Τουρκία ο Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα που υπέβαλε η Τουρκία μέσω του Ευρωπαικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται να αποστείλει συνολικά περίπου 80 τόνους υγειονομικού και ιατροφαρμακευτικού υλικού, είδη πρώτης ανάγκης, όπως 7.500 κουβέρτες, 1.500 κρεβάτια και 500 σκηνές.

Η οργάνωση της αποστολής πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεννόηση με τις τουρκικές Αρχές και με τη συνδρομή του Τούρκου Πρέσβη στην Αθήνα.

Το κόστος μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας καλύπτεται κατά 75% από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και το 25% της εθνικής συμμετοχής είναι χορηγία της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδα, Στυλιανίδης,ellada, stylianidis