Parimatch Foundation: 3 χρόνια Boost4Best, 3 χρόνια πλάι στους κορυφαίους!

Πολλές φορές, η επίτευξη της μέγιστης δυνατής απόδοσης δεν είναι η μόνη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι νεαροί αθλητές υψηλών επιδόσεων. Αυτός είναι και ο λόγος που ώθησε το διεθνές φιλανθρωπικό ίδρυμα Parimatch Foundation να δημιουργήσει το πρόγραμμα Boost4Best, μέσω του οποίου εδώ και τρία χρόνια στηρίζει έμπρακτα νέους αθλητές της Κύπρου.

Η χώρα μας, παρά το μέγεθός της, έχει τη δική της ιστορία στον χώρο του αθλητισμού και αποτελεί «φυτώριο» νέων αθλητών, με εξαιρετικές ικανότητες. Τα πράγματα,

όμως, δεν είναι τόσο απλά. Για όσους στοχεύουν ψηλά, η ισορροπία μεταξύ προσωπικής ζωής και άθλησης είναι λεπτή, καθώς μπορεί να διαταραχθεί από παράγοντες, όπως η έλλειψη επαρκών πόρων. Η ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση των αθλητών που ασχολούνται συστηματικά με τα ολυμπιακά αθλήματα είναι προφανής.

Το Parimatch Foundation εντόπισε αυτήν την ανάγκη και πλέον στέκεται με υπερηφάνεια στο πλευρό τους, αποτελώντας τον πρώτο διεθνή φιλανθρωπικό οργανισμό που υλοποιεί ένα πρόγραμμα στήριξης αθλητών ολυμπιακών αθλημάτων στην Κύπρο. Το πρώτο βήμα, λοιπόν, έγινε με το Boost4Best, αποκλειστικά για τους νεαρούς αθλητές της χώρας μας και με στόχο την απρόσκοπτη προσήλωσή τους στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους.

Κάθε χρόνο το Parimatch Foundation, μέσω του προγράμματος Boost4Best, διαθέτει σημαντικά ποσά, τα οποία μοιράζονται σε νεαρούς αθλητές και αφορούν έξοδα διάρκειας 12 μηνών. Μεταξύ άλλων, τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται για να καλύψουν το κόστος συμμετοχής σε αθλητικές διοργανώσεις, το κόστος των εισιτηρίων και της διαμονής όταν οι αθλητές χρειάζεται να ταξιδέψουν, αλλά και του εξοπλισμού και των προπονήσεων που απαιτεί η προετοιμασία του καθενός.

Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, το Parimatch Foundation έχει προσφέρει οικονομική αρωγή σε 48 αθλητές και αθλήτριες που εκπροσωπούν διαφορετικά ολυμπιακά αθλήματα, όπως τζούντο, κολύμβηση, σφυροβολία, ακόντιο, ποδηλασία, ιστιοπλοΐα, καράτε, τένις, σκοποβολή, άλμα εις μήκος, πυγμαχία, κανό και πινγκ-πονγκ.

Κάθε χρονιά είναι σημαντική, πόσο μάλλον εκείνες που προετοιμάζουν τους αθλητές για τις μεγάλες διοργανώσεις. Το Parimatch Foundation στέκεται πλάι στους αθλητές των ολυμπιακών αθλημάτων που αγωνίζονται σκληρά, ώστε να πάρουν με τη σειρά τους τη σκυτάλη από τις προηγούμενες γενιές. 

Από το 1980 μέχρι σήμερα, δεκάδες Κύπριοι αθλητές έχουν λάβει μέρος σε 11 συνολικά διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων. Οι σημερινοί νέοι αθλητές μπορούν να έχουν την ευκαιρία να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά από τους προκατόχους τους και επιθυμία του Parimatch Foundation είναι να τους παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα για να το καταφέρουν. 

Συνοδοιπόρος σε όλα τα στάδια της υλοποίησης των δράσεων του Boost4Best είναι η Κυπριακή Ένωση συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Κ.Ε.Σ.Ο.Α. - Cyprus Olympians Association). Το Parimatch Foundation ακολουθεί το παράδειγμά της στη διάδοση του πνεύματος του αθλητισμού και του ολυμπισμού, φροντίζοντας για την ευημερία των αθλητών.

«Θα ήθελα να τονίσω για ακόμα μια φορά ότι μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες για τη στήριξη νεαρών ταλέντων στον αθλητισμό είναι το πρόγραμμα Boost4Best του Parimatch Foundation. Έχει αγκαλιάσει και στηρίζει σταθερά, εδώ και τρία χρόνια, νεαρά ταλέντα όλων των αθλημάτων, ανάμεσά τους αθλητές και αθλήτριες που έχουν διακριθεί σε μεσογειακούς και κοινοπολιτειακούς αγώνες, καθώς και σε άλλους διεθνείς αγώνες», αναφέρει ο κ. Κώστας Παπακώστας, πρόεδρος της Κ.Ε.Σ.Ο.Α.. 

Με κάθε ευκαιρία, και η πρόεδρος του Parimatch Foundation κ. Katerina Biloruska υπογραμμίζει τη σημασία της δράσης του προγράμματος Boost4Best για την εξέλιξη του αθλητισμού στην Κύπρο.

«Ο καθένας μας χρειάζεται στήριξη, ιδιαίτερα στην πορεία της εκπλήρωσης των ονείρων μας και της επίτευξης των στόχων μας. Το Boost4Best είναι ένα πρόγραμμα στήριξης της προσπάθειας των νεαρών αθλητών της Κύπρου, για τους οποίους όλοι νιώθουμε και θα νιώσουμε ακόμη πιο υπερήφανοι στο μέλλον. Δημιουργήσαμε αυτό το πρόγραμμα προκειμένου να εμπνέουμε τους αθλητές να διαπρέπουν και να ξεπερνούν κάθε είδους πρόκληση που συναντούν στον δρόμο για την κορυφή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε ήδη καταφέρει να βοηθήσουμε πολλά παιδιά να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά τους, με λιγότερο άγχος και περισσότερα εφόδια», δηλώνει σήμερα η κ. Biloruska.     

Keywords
Τυχαία Θέματα
Parimatch Foundation,Boost4Best 3