Eurovision: Η Universal απειλεί το τραγούδι Ισραήλ με αποκλεισμό

Μπορεί να έχουν περάσει δυο μήνες από τον διαγωνισμό της Eurovision στη Λισσαβώνα, όπου κέρδισε το τραγούδι του Ισραήλ της Neta με τίτλο «Toy», ωστόσο η εταιρεία Universal Music έχει καταθέσει προειδοποιητική επιστολή στους 2 συνθέτες του τραγουδιού πριν από πιθανή αγωγή, με την εταιρεία

να ισχυρίζεται ότι το τραγούδι έχει μεγάλη ομοιότητα με το τραγούδι του 2003 από το συγκρότημα των White Stripes, με τίτλο Seven Nation Army.

H Universal ισχυρίζεται, σύμφωνα με την EscToday, ότι το τραγούδι έχει ένα παρόμοιο ρυθμό και αρμονία με το συγκεκριμένο τραγούδι, άρα τίθεται θέμα πνευματικών δικαιωμάτων, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής Good Evening with Guy Pines.

Το τραγούδι Toy έχουν γράψει και συνθέσει οι Doron Medalie και Stav Beger, ενώ ο Medalie έχει συνθέσει άλλες 2 ισραηλινές συμμετοχές στη Eurovision πριν από το 2018.

Μιλώντας στην εκπομπή Good Evening, ο ίδιος δήλωσε:

«Ήμασταν έκπληκτοι όταν λάβαμε μια τέτοια επιστολή και το χειριζόμαστε. Πιστεύω ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες το ζήτημα θα επιλυθεί όσο το δυνατόν καλύτερα από όλες τις πλευρές».

Με την εξέλιξη αυτή, προκύπτουν διάφορα ερωτήματα κατά πόσο το τραγούδι θα αποκλειστεί, κάτι που σημαίνει ότι το Ισραήλ ενδεχομένως να μην μπορέσει να φιλοξενήσει τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού του 2019. Σε μια τέτοια περίπτωση, η όποια απόφαση θα έχει ενδιαφέρον, καθώς η Κύπρος με το τραγούδι Fuego της Φουρέιρα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό.

Ακούστε το τραγούδι και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα