«Ο Χαμπιαούρης δεν ξέρει τι του γίνεται» -Στα χαρακώματα η Παιδεία

Βγήκαν μαχαίρια και πάλι στον τομέα της Παιδείας. Αφορμή η εισήγηση του Υπουργού Παιδείας η οποία τέθηκε ενώπιον Υπουργικού και αφορά κατάργηση των απαλλαγών των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών και κατάργηση της μείωσης του διδακτικού χρόνου με βάση τα χρόνια υπηρεσίας.

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησαν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ και της ΟΕΛΜΕΚ, οι οποίοι ανέφεραν, σε γενικές γραμμές, ότι ο Υπουργός είναι σε πανικό και προχωρεί σε λανθασμένες κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την Παιδεία, με το πρώτο κουδούνι του Σεπτέμβρη

να κτυπά με προβλήματα.

Από πλευράς ΠΟΕΔ, ο Φίλιος Φυλακτού ανέφερε ότι «δεν είμαστε εναντίον του εξορθολογισμού».

«Ο Υπουργός βάλθηκε να διαλύσει θεσμοθετημένες διαδικασίες διαλόγου», ανέφερε ο Γιάννος Σωκράτους, εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «μας ανακοινώθηκαν περικοπές δαπανών που θα οδηγηθούν σήμερα στο Υπουργικό. Το μόνο που επιτυγχάνει τις 120 μέρες στην Υπουργία, είναι να σπέρνει πανικό».

«Γίνονται αποκοπές στην εκπαίδευση οι οποίες δεν είναι άσχετες με το τι γίνεται γύρω μας. Ο Υπουργός δεν μπορεί να διαχειριστεί τα πράγματα. Προτάσσει έναν τοίχο και εμμένει στα ίδια και στα ίδια χωρίς να μπαίνει σε διάλογο», συμπλήρωσε ο κ. Σωκράτους.

Με την πρόταση που θέτει ενώπιον Υπουργικού, ο κ. Χαμπιαούρης θέλει να καταργήσει κατά 50% τον υπεύθυνο τμήματος, ανέφερε ο κ. Φυλακτού.

«Θα προκληθεί τεράστια αναστάτωση στην εκπαίδευση. Ήταν τελείως μπερδεμένος στη δική μας συνάντηση, δεν ήξερε τι του γινόταν" ανέφερε ο κ. Φυλακτού. «Όταν τον ρωτήσαμε αν έχει κάτι γραπτώς, μας είπε ψέματα ότι θα μας τα έδινε την Τετάρτη, που, εν τέλει, θα πάει Υπουργικό». Δεν ξέρω, είπε ο Γ. Σωκράτους, «με όλα αυτά, πώς θα ξεκινήσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο».

Ανακοινώσεις εξάλλου δημοσίευσαν από χθες, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα