Eurosuccess Consulting:Ευρωπαϊκές ανταλλαγές καλών πρακτικών

Ο Συμβουλευτικός Οργανισμός Eurosuccess Consulting, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης της Πολωνίας και τον Πολωνικό Οργανισμό OIC Poland Foundation, συμμετείχε σε δύο Ευρωπαϊκά έργα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών εμπειρογνωμόνων, προερχόμενους από διάφορους φορείς.

Ο κύριος στόχος των έργων New challenges – European experiences και Knowledge exchangeexchange of good practices

for the youth ήταν η βελτίωση των επαγγελματικών ικανοτήτων που είναι σημαντικές για την ποιότητα του προτύπου ανάπτυξης και υλοποίησης των δημόσιων πολιτικών στους τομείς της απασχόλησης, της κοινωνικής ένταξης και της εκπαίδευσης των εκπροσώπων των τοπικών κυβερνητικών φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) από την Ανατολική Πολωνία, διαμέσου της μεταφοράς τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών που υλοποιούνται στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, κατά τα έτη 2017 – 2019, η Eurosuccess Consulting (EUROSC) σε συνεργασία με τον ΜΚΟ οργανισμό Center for Competence Development Cyprus (COMCY) και τους πιο κάτω συνεργάτες οργανισμούς και φορείς, φιλοξένησε περισσότερους από 120 Πολωνούς εμπειρογνώμονες οι οποίοι έλαβαν γνώση και εκπαίδευση σχετικά με τις καλές πρακτικές που υλοποιούνται στην Κύπρο ως προς την διαχείριση διαφόρων ομάδων πληθυσμού και ειδικότερα νέων οι οποίοι προέρχονται από ευάλωτες ομάδες. Παράλληλες δραστηριότητες διεξήχθησαν σε Ελλάδα, Ισπανία και Σκωτία.

Μερικοί από τους Κυπριακούς οργανισμούς και φορείς, οι οποίοι συμμετείχαν στα πιο πάνω έργα είναι:

Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας – Κεντρικά και Επαρχιακα Γραφεία, Ξενώνες Παιδιών και Εφήβων (Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων)Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας: Κέντρο Συμβουλευτικής Εφήβων και Οικογένειας «ΠΕΡΣΕΑΣ» , Μονάδα Εργασιακής Αποκατάστασης (Μ.ΕΡ.Α.), Μονάδα Απεξάρτησης «ΓΕΦΥΡΑ» Θεραπευτική Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων για το Αλκοολ «ΘΕΜΕΑ» Κέντρο Πολλαπλής Παρέμβασης, Κοινοτική Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας -Τομέας Β’ (Υπουργείο Υγείας)Πρόγραμμα Άμεσης Πρόσβασης Μείωσης της Βλάβης «ΣΤΟΧΟΣ» (Υπουργείο Υγείας)Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας (Δήμος Λευκωσίας)Πολυκέντρο Νεολαίας Λευκωσίας (Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου)Αρχή Αντιμετώπισης κατά των Εξαρτήσεων Κύπρου

Επιπλέον των επισκέψεων και ξενάγησης στους πιο πάνω Οργανισμούς, οι συμμετέχοντες έτυχαν σχετικής εκπαίδευσης, βιωματικής μορφής, από τους εμπειρογνώμονες των δύο οργανισμών (EUROSC &COMCY).

Με το πέρας της εκπαιδευτικής εμπειρίας και μεταφοράς της τεχνογνωσίας, οι συμμετέχοντες αναμένεται να ενσωματώσουν κατάλληλα τις καλές πρακτικές με τις οποίες ήρθαν σε επαφή στο Πολωνικό σύστημα.

Λόγω της επιτυχούς υλοποίησης των πιο πάνω έργων, ως επίσης της διακρίβωσης επιπλέον αναγκών και στόχων σε διάφορους τομείς, προβλέπονται μελλοντικές πρωτοβουλίες παρόμοιας φιλοσοφίας, όπως η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, τόσο με την Πολωνία όσο και με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Συμβουλευτικός Οργανισμός Eurosuccess Consulting ευχαριστεί θερμά τους εταίρους και τους εμπλεκόμενους Εθνικούς Φορείς και συνεργάτες για την άριστη συνεργασία και υποστήριξη.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πιο πάνω πρωτοβουλίες, παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με την Eurosuccess Consulting στο τηλέφωνο 22 420 110 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.eurosc.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα