Συνεργατισμός: Έβγαλαν μαχαίρια ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ – Έρευνα ζητά ο Άντρος

Έρευνα για τον Συνεργατισμό και το πώς οδηγήθηκαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο, ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυπριανού, σημείωσε ότι θα ζητήσει την διεξαγωγή έρευνας από τον Γενικό Εισαγγελέα, επικαλούμενος δηλώσεις που είχε κάνει και στο ΣΙΓΜΑ για τα όσα καταγράφονται στην έκθεση του.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ

κάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών να δώσει εξηγήσεις ως προς το τι μεσολάβησε από το καλοκαίρι του 2013 για να πωληθεί ο Συνεργατισμός στην Ελληνική Τράπεζα.

Υπενθύμισε την ίδια ώρα, τη δέσμευση του Χάρη Γεωργιάδη, ότι ο Συνεργατισμός θα επέστρεφε στους καταθέτες.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις στο περιθώριο των επαρχιακών συνεδρίων Λευκωσίας και Κερύνειας την Κυριακή (17/6) σχολίασε το αίτημα του ΑΚΕΛ για έρευνα.

Ο κ. Νεοφύτου, είπε πως ο ΔΗΣΥ δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από τη διεξαγωγή έρευνας, η οποία θα είναι διαχρονική, αυστηρή και αντικειμενική.

Στο μεταξύ, στάση αναμονής τηρούν κυβέρνηση και ΥΠΟΙΚ για το τελικό πλάνο κεφαλαιοποίησης της Ελληνικής Τράπεζας, που θα ανοίξει το δρόμο για οριστικοποίηση της συμφωνίας για εξαγορά του καλού χαρτοφυλακίου του Συνεργατισμού.

Οι μέτοχοι αναμένεται να ανοίξουν σήμερα τα χαρτιά τους με την κατάθεση του capital plan της Ελληνικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα