East Med: Μικρή παρέμβαση για την ουσία

Ακόμη και οικονομικά μη βιώσιμος να είναι ο αγωγός East Med, που αυτό διαφαίνεται προκαταρτικά, βάσει της συνάρτησης - κόστος - ποσότητες που μπορεί να μεταφέρει - τιμή πώλησης (Εκτός και αν εξευρεθούν τελικά πολλαπλάσιες ποσότητες φυσικού αερίου.)

Ακόμη και αν πολύ δύσκολα το έργο είναι σε θέση, με τα υφιστάμενα δεδομένα, να προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών προς υλοποίηση... Ακόμη και αν επρόκειτο για 'έπεα πτερόεντα'... Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε την πολιτική βούληση, τη γεωπολιτική και διπλωματική αξία της τριμερούς αυτής διακρατικής συμφωνίας και των δυνητικών

θετικών της προκλήσεων.

Αυτό ακριβώς είναι το ουσιώδες την παρούσα στιγμή.

Την ώρα που ο παραλογισμός της Τουρκίας βρίσκεται στο απόγειο εκφραζόμενος καθημερινά στην πράξη μέσα από ένα παραλήρημα έκνομων ενεργειών, νομίζω, πως τουλάχιστον έχουμε το δικαίωμα να προχωρούμε με τους δικούς μας σχεδιασμούς, έχουμε το απόλυτο δικαίωμα να χαράζουμε τη δική μας στρατηγική, να προασπίζουμε τα δικά μας συμφέροντα... έχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε... έστω και αν, για κάποιους, είμαστε λάτρεις του "παραλόγου"... Ας διαφυλάξουν τις ορέξεις της καταφοράς τους για την απόλυτη παραφροσύνη της γείτονος, θα ήταν πιο ωφέλιμο.

-- Σημ.: Δεν υπήρξα ποτέ, ούτε είμαι φιλοαμερικάνος. Έχω όμως υποχρέωση να κρίνω και να ενεργώ βάσει των δεδομένων του παρόντος, και να υποστηρίζω τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του τόπου μου και του συνόλου του λαού του. Όπως, επίσης, έχω υποχρέωση να ανησυχώ για την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού σ' αυτά τα χώματα... όσο "γραφικό" και αν το τελευταίο ακούγεται.

Ο Νικόλας Χρίστου είναι Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα