Αυγουστή: «Πρώτα ο Ολυμπιακός και μετά τα υπόλοιπα»

Την καθιερωμένη εβδομαδιαία διάσκεψη Τύπου πριν από κάθε παιχνίδι, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Σωφρόνης Αυγουστή. Η σημερινή συνάντηση του προπονητή του Απόλλωνα με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, αναλώθηκε σε μεγάλο βαθμό για τον προγραμματισμό, παρά το γεγονός ότι ο κ. Αυγουστή ζήτησε συγκέντρωση ενόψει του δύσκολου αγώνα με τον Ολυμπιακό.  

«Είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι που έχουμε να αντιμετωπίσουμε

αυτή τη χρονική περίοδο για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο πρώτος είναι οι τραυματισμοί και ο δεύτερος, αυτά που έγιναν τις τελευταίες ημέρες και δημιούργησαν θέματα στην ομάδα. Ζήτησα από τους ποδοσφαιριστές ηρεμία που ήταν το πιο σημαντικό κομμάτι τον τελευταίο καιρό. Πρέπει να συγκεντρωθούμε μόνο με τον Ολυμπιακό και τη Δευτέρα να ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα», ήταν σε κάποια φάση η τοποθέτηση του κ. Αυγουστή μετά το «βομβαρδισμό» ερωτήσεων για τον προγραμματισμό.

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σοβαρή ομάδα, το είδαμε και χθες. Έχουμε δύσκολο έργο, έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας γι' αυτό το παιχνίδι. Στόχος είναι οι τρεις βαθμοί. Θα προσπαθήσουμε ως το Σάββατο να δούμε ποιοι ποδοσφαιριστές απ' τους τραυματίες θα μπορέσουν».
Για το ενδιαφέρον για τον Σελίμοβιτς: «Πριν από δυόμισι μήνες κανείς δεν ασχολείτο με το ρόστερ μας. Με την εξαιρετική πορεία που έκαναν οι παίχτες, έστρεψαν τα βλέμματα πάνω τους. Είναι μεταγραφική περίοδος και θα απασχολεί κάθε ομάδα ένας καλός ποδοσφαιριστής. Όπως και εμείς προχωρήσαμε και κάναμε μια κίνηση με τον Ματέι, απασχολούν παίχτες μας από Κύπρο και εξωτερικό».

Για τον Ματέι: «Αν όλα είναι καλά, θα ακολουθήσει την ομάδα με τον Ολυμπιακό. Τον παρακολουθούσαμε εδώ και χρόνια, μου έδωσε και ο Μπογκτάν πληροφορίες. Είναι καλός στο ένας εναντίον ενός, καλός χειριστής της μπάλας και δημιουργεί προβλήματα στον αντίπαλο».

Για τον Ζελάγια ( Φανούριος): «Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει έρθει μια πρόταση στα γραφεία. Δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση, θα είναι κανονικά στην αποστολή».

Απάντηση Σωφρόνη: «Ο Ζελάγια τα τελευταία χρόνια που είναι μαζί μου είναι σωστός επαγγελματίας και ποδοσφαιριστής. Είτε βασικός είτε από τον πάγκο, είναι σωστός επαγγελματίας. Γι' αυτό και ανταμείβεται με τέτοιες προτάσεις στα 33 του».

Αν θα αλλάξει ο σχεδιασμός με πιθανή αποχώρηση του Ζελάγια: «Αν φύγει ο Ζελάγια, θα ανοίξει άλλη μια θέση».

Για τα όσα ακολούθησαν μετά τον αγώνα με την Ομόνοια: «Όταν είσαι Κύπριος προπονητής, περπατάς στους δρόμους και ακούς διάφορα. Αν κάποια άλλη ομάδα είχε τόσα προβλήματα και είχε να αντιμετωπίσει τις πιο φορμαρισμένες ομάδες, που ήταν πρωτοπόρες και με αυτά τα προβλήματα να βγάλουν αυτό το θετικό πρόσωπο... Αλίμονο να μην δεχόμασταν προβλήματα απ' τον αντίπαλο. Είναι άδικο να μειώνουμε τη νίκη της ομάδας μας».

Για τη διαιτησία: «Και οι διαιτητές έχουν αρκετή πίεση. Πρέπει όλοι να βελτιωθούμε, κάθε ομάδα θέλει να παίρνει και τα σφυρίγματα της γιατί έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα. Ο καλύτερος να κερδίζει χωρίς να είναι σε πρώτο πλάνο ο διαιτητής».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα