Τις θέσεις της Κ.Δ για έκθεση ΟΥΝΦΙΚΥΠ μετέφερε σε Σπέχαρ ο ΠτΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο νησί, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με θέμα την έκθεση για ανανέωση της θητείας της UNFICYP.

Σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό ο κ. Αναστασιάδης είπε πως έθιξε προς την κα Σπέχαρ κάποια θέματα που πρέπει να περιλαμβάνονται στην έκθεση για να υπάρχει μια αντικειμενικότητα

των γεγονότων και των δεδομένων.

«Πιστεύω ότι θα συμπεριληφθούν τουλάχιστο τα σημαντικά γεγονότα που επηρεάζουν την όλη κατάσταση στην Κύπρο και δικαιολογούν απόλυτα την παραμονή ειρηνευτικής δύναμης».

Ερωτηθείς για το θέμα Ιράν–ΗΠΑ ο ΠτΔ είπε πως αποτελεί ανακούφιση τα όσα ακούγονται τελευταία και εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσουν πιο σοφές σκέψεις έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα νέο αιματοκύλισμα που θα επηρέαζε όχι μόνο την περιοχή αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.


Υπενθυμίζεται ότι στις 12.40 η κα Σπέχαρ θα μεταβεί στα κατεχόμενα για να συναντηθεί και με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα