CNN: Έντυσαν άλλο Σαουδάραβα ως Κασόγκι μετά την δολοφονία (VID)

Ένα μέλος της 15μελούς ομάδας που θεωρείτο ύποπτος για τον θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι, φορώντας τα ρούχα του Κασόγκι, έχει καταγραφεί από κάμερες παρακολούθησης γύρω από την Κωνσταντινούπολη την ημέρα που σκοτώθηκε ο δημοσιογράφος, ισχυρίστηκε ένας Τούρκος, ανώτερος αξιωματούχος στο CNN.

Το CNN απέκτησε αποκλειστικό βιντεοσκοπημένο υλικό που είναι μέρος της έρευνας της τουρκικής κυβέρνησης, το οποίο φαίνεται να δείχνει

ότι ένας άνδρας εγκαταλείπει το προξενείο από την πίσω πόρτα, φορώντας τα ρούχα του Κασόγκι, μια ψεύτικη γενειάδα και γυαλιά.

Ο ίδιος άνθρωπος θεάθηκε με τα ρούχα του Κασόγκι, σύμφωνα με το τουρκικό αφήγημα, στο παγκοσμίου φήμης Μπλε Τζαμί της Πόλης, μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, αφότου ο δημοσιογράφος για τελευταία φορά θεάθηκε ζωντανός εισερχόμενος στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου.

Ο άνδρας στο βίντεο, που αναγνωρίσθηκε από τις Αρχές ως ο Μουσταφά Αλ Μαντάνι, φέρεται να αποτελεί μέρος των όσων δήλωσαν οι ανακριτές ότι ήταν μια ομάδα κρούσης που στάλθηκε για να σκοτώσει τον δημοσιογράφο στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ραντεβού για να πάρει χαρτιά για τον γάμο του.

Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος της Τουρκίας δήλωσε στο CNN ότι το βίντεο έδειξε ότι ο Madani ήρθε στην Κωνσταντινούπολη για να ενεργήσει ουσιαστικά ως νττουπλέρ (body-double).

«Δεν χρειάζεστε έναν κασκαντέρ για παράδοση ή ανάκριση», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Η εκτίμησή μας δεν έχει αλλάξει από τις 6 Οκτωβρίου. Αυτή ήταν μια προκαταρκτική δολοφονία και το σώμα απομακρύνθηκε από το προξενείο».

Η Σαουδική Αραβία δεν θα επιβεβαιώσει ή θα αρνηθεί ότι ο Μαντάνι στάλθηκε για να δράσει ως ντουπλέρ, αν και τόνισε ότι η δολοφονία του Κασόγκι δεν ήταν σκόπιμη, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Μαντάνι εγκατέλειψε το κτίριο του προξενείου από την πίσω πόρτα, μαζί με έναν υποτιθέμενο συνεργό, φορώντας το σκούρο σακάκι του Κασόγκι και γκρίζο πουκάμισο.

Συνεχίζοντας, το CNN Turk αναφέρει πως τέσσερις ώρες νωρίτερα, ο Μαντάνι είχε εισέλθει στο προξενείο από την μπροστινή πόρτα, μαζί με έναν υποτιθέμενο συνεργό. Ο επικεφαλής ιατροδικαστής της Σαουδικής Αραβίας Salah al-Tubaiqi, άλλος βασικός ύποπτος ο οποίος αναγνωρίστηκε χρησιμοποιώντας ανάλυση αναγνώρισης προσώπου μαζί με το χρονοδιάγραμμα των γεγονότων του CNN εκείνη την ημέρα, ήταν επίσης παρών. Το βίντεο φαίνεται να δείχνει τον Μαντάνι χωρίς γενειάδα, φορώντας ένα μπλε και άσπρο ελεγμένο πουκάμισο και σκούρο μπλε παντελόνι. Όταν έφυγε από το προξενείο ντυμένος ως Κασόγκι, το βίντεο φαίνεται να τον δείχνει να φοράει το ίδιο σκούρο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια με λευκά πέλματα που φορούσε για πρώτη φορά πριν από τον θάνατο του δημοσιογράφου.

«Τα ρούχα του Κασόγκι ήταν πιθανότατα ακόμα ζεστά όταν τα έβαλε ο Μαντανί», ανέφερε ο ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας στο CNN.

Keywords
Τυχαία Θέματα