Aβέρωφ:Το κράτος οφείλει να προστατεύσει τον δημογραφικό χαρακτήρα

Το κράτος πρέπει και οφείλει να προστατεύσει και τον κοινωνικό του ιστό αλλά και τον δημογραφικό του χαρακτήρα, επεσήμανε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό.

Σε δήλωσή του σήμερα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «πολύ σωστά έθεσε το θέμα του μεταναστευτικού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζοντας ότι «συχνά μιλάμε για τους κινδύνους της δημογραφικής αλλοίωσης των κατεχομένων», ενδεχομένως παραγνωρίζοντας και τους κινδύνους από την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα στις ελεύθερες περιοχές.

Διευκρινίζοντας πως «ως Δημοκρατικός Συναγερμός δεν είμαστε ένα ρατσιστικό κόμμα», ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο ΔΗΣΥ σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και τις ευρωπαϊκές αρχές όσον αφορά τις πολιτικές για τους μετανάστες.

Όμως, είπε, «πρέπει και οφείλει το κράτος να προστατεύσει και τον κοινωνικό του ιστό, αλλά και τον δημογραφικό του χαρακτήρα», γιατί μια «χώρα μικρή όπως η Κύπρος, έχει τα όρια στα οποία μπορεί να αντέξει». Δεν μπορούμε, σημείωσε, «να υπερβαίνουμε τα όρια αυτά, γιατί αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα και στον κοινωνικό ιστό και στον δημογραφικό χαρακτήρα, αλλά ακόμη και στο οικονομικό σκέλος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα