Aπάντηση του Λεμεσού Αθανάσιου για θέμα εγκλεισμού νέων στα μοναστήρια (VID)

Να τελειώσουν πρώτα οι εκλογές, να αναδειχθεί το τριπρόσωπο και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε, δήλωσε ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, φιλοξενούμενος στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

«Τους αδελφούς μας τους Συνοδικούς τους γνωρίζουμε και τους σεβόμαστε και τους αγαπάμε όλους ανεξαιρέτως. Όταν  θα δούμε ποιοι θα είναι μέσα στο τριπρόσωπο,  και αν είμαι και εγώ σίγουρα θα κάνουμε κάποιες επικοινωνίες  και συναντήσεις», είπε, προσθέτοντας πως μετά την κηδεία

του Χρυσοστόμου Β δεν έχει δει κανένα Συνοδικό.

Ερωτηθείς τι θέλει να αλλάξει στην Εκκλησία αν εκλεγεί, ο ίδιος απάντησε «Η Εκκλησία αλλάζει τον άνθρωπο, δεν αλλάζει ο άνθρωπος την Εκκλησία. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος πρέπει να είναι πατέρας και να αγαπά τον λαό του. Να θυσιάζεται  υπέρ του λαού και να τον οδηγεί σε μονοπάτια φωτεινά, αγάπης, ειρήνης και αισιοδοξίας.»

Για τις σκιές που αφήνονται περί εγκλεισμού νέων σε μοναστήρια ο Μητροπολίτης Λεμεσού είπε: «Αυτή είναι μια παλιά ιστορία που επαναλαμβάνεται συνέχεια από τους ίδιους κύκλους και τους ίδιους ανθρώπους. Αν έχουν οποιαδήποτε περίπτωση παιδιού 18-20-22 χρονών που πήγε σε μοναστήρι και εγκλείστηκε με το ζόρι στο Μοναστήρι να βγουν υπεύθυνα να την κατονομάσουν επίσημα. Όχι να μιλούν αόριστα και να κακολογούν τους μοναχούς, εμένα ή άλλους αδελφούς, γιατί πάνε κάποιοι και γίνονται μοναχοί.  Ένας άνθρωπος στα 22 στα 25 και τα 35 μπορεί να αποφασίσει ελεύθερα τι θέλει να πράξει. Κάτω από 22 χρονών δεν δεχτήκαμε στο μοναστήρι κανένα. Είναι εκεί οι πατέρες και οι μοναχοί  και μπορεί κάποιος να τους δει.  Εξάλλου, τα μοναστήρια τα οποία εξαρτώνται πνευματικά από εμένα, υπάγονται διοικητικά στην Αρχιεπισκοπή, ο Μαχαιράς στην Μητρόπολη Ταμασού ο Άγιος Ηρακλείδιος  είναι τα δυο μεγάλα μοναστήρια στα οποία αναφέρομαι. Ας  απευθυνθούν στους Μητροπολίτες και τον Αρχιεπίσκοπο να τα διερευνήσει και να τα λάβει υπόψιν. Αυτά είναι  προεκλογικά πυροτεχνήματα για να πλήξουν την δική μου παρουσία. Έχουν ευλογία να το κάνουν και αυτό».

Ο Αρχιεπίσκοπος, δήλωσε καταληκτικά, πρέπει να εικονίζει τον Χριστό στον κόσμο και ο Χριστός είναι φως και αγάπη και ειρήνη

Keywords
Τυχαία Θέματα