Αρικλί: θέλει να φέρει αριστεροτίμονα Togg που κατασκευάζονται στην Τουρκία

Αρχίσαν τη διαδικασία για άρση της απαγόρευσης που ισχύει από το 2004 για την εισαγωγή αριστεροτίμονων οχημάτων και θα εισάγουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας, Togg, δήλωσε ο «υπουργός συγκοινωνιών», Ερχάν Αρικλί.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Αρικλί είπε ότι το 2004, η εισαγωγή αριστεροτίμονων οχημάτων απαγορεύτηκε με το σκεπτικό ότι αύξησε τα τροχαία ατυχήματα στο αριστερό σύστημα κυκλοφορίας

που ισχύει στα κατεχόμενα. «Εμείς θέλουμε να άρουμε αυτή την απαγόρευση».

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος, ως «υπουργός», έχει το δικαίωμα να εισάγει οχήματα με αριστερό τιμόνι, όπως επαγγελματικά οχήματα, που δεν κατασκευάζονται ως δεξιοτίμονα.

Το θέμα του Togg είναι διαφορετικό, συνέχισε, και χαρακτήρισε πηγή υπερηφάνειας για όλους την παραγωγή του τουρκικού αυτοκινήτου. «Διερευνούμε πόσο αληθής είναι η αιτιολόγηση ότι τα αριστεροτίμονα οχήματα προκαλούν ατυχήματα», πρόσθεσε.

Ο Ερχάν Αρικλί ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν την κατεύθυνση του συστήματος κυκλοφορίας, αλλά αν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον μέτρα ασφαλείας για τα αριστεροτίμονα αυτοκίνητα, θα το πράξουν, λέγοντας: «Θα φέρουμε τα Togg».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα