«Aντι-ισραηλινό όργανο τα ΗΕ» υποστηρίζει ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κατηγόρησε το Σάββατο τα Ηνωμένα Έθνη ότι έχουν γίνει ένα «αντι-ισραηλινό όργανο» υπό τον Αντόνιο Γκουτέρες, μετά την έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός, κατά την επίσκεψή του στη Ράφα.

«Υπό την ηγεσία του (του Γκουτέρες), ο ΟΗΕ έχει γίνει ένα αντισημιτικό και αντι-ισραηλινό όργανο που προστατεύει και ενθαρρύνει τον τρόμο», ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης

X.

Ο Κατς επέκρινε τον Γκουτέρες, ο οποίος, είπε, «στάθηκε σήμερα στην αιγυπτιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα και κατηγόρησε το Ισραήλ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα».

Ο Κατς, η κυβέρνηση του οποίου κατηγόρησε το προσωπικό της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες για συμμετοχή στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, που πυροδότησε τον πόλεμο, είπε επίσης ότι ο Γκουτέρες μίλησε "χωρίς να ζητήσει την άμεση, άνευ όρων απελευθέρωση όλων των Ισραηλινών ομήρων".

Ο ΓΓ των ΗΕ είπε πάντως νωρίτερα ότι «στο πνεύμα συμπόνιας του Ραμαζανιού, είναι επίσης καιρός για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται από μαχητές στη Γάζα».

Διαβάστε ακόμη: 

Πηγή: ΚΥΠΕ  

Keywords
Τυχαία Θέματα