Τουρκία: Το PKK πίσω από το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

Στους 38 ανέρχονται οι νεκροί, εκ των οποίων οι 7 πολίτες και οι υπόλοιποι αστυνομικοί από την διπλή βομβιστική επίθεση που έπληξε ψες στις 22:22 την Κωνσταντινούπολη, σε περιοχή έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας με την τουρκική κυβέρνηση να επιρρίπτει τις ευθύνες στο PKK.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 13 προσαγωγές στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε την επίσκεψή του στο Καζακστάν.

Στις 12:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί πορεία εναντίον της τρομοκρατίας στην

Κωνσταντινούπολη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, κατέδειξε το ΡΚΚ ως υπεύθυνο της επίθεσης, λέγοντας ότι ‘τα στοιχεία αυτό δείχνουν’, ενώ ανέφερε ότι χρησιμοποιήθηκαν 300-400 κιλά εκρηκτικά.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υπέγραψε διάταγμα με το οποίο κηρύσσεται ημέρα εθνικoύ πένθους.

Νωρίτερα χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την επίθεση, επισημαίνοντας ότι στόχευε να προκαλέσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θυμάτων.

Everyone careful! Big explosion in #Besiktas. Not sure what it was. Everyone stay safe in #Istanbul! pic.twitter.com/2Mwc4CokH0

— Christopher James (@travelingmitch) December 10, 2016

Την νέα βομβιστική επίθεση στην Τουρκία καταδίκασε στα κατεχόμενα ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Στο μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Ακιντζί αναφέρει: “Είκοσι εννιά αδέρφια μας έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και 166 τραυματίστηκαν. Η τρομοκρατία καταδικάζεται, εκφράζουμε συλλυπητήρια στην Τουρκία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα