Διπλή επίθεση στην Κων/πολη -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (video)

00:31 11/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, ενώ σε μήνυμα του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.


Μια τρομοκρατική επίθεση εξαπολύθηκε εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας μας και των πολιτών μας. Έχει γίνει κατανοητό ότι οι εκρήξεις που συνέβησαν μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ και είχε ως στόχο να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων δυστυχώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες,τόνισε

ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο φερόμενος βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά στο πάρκο Ματζκά, δίπλα στο Vodafone Arena, ενώ η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε ακριβώς έξω από το γήπεδο, σύμφωνα με τον Σοϊλού.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: İki ayrı patlama olmuş olabilir pic.twitter.com/7Tl1Ak2AAY

NTV (@ntv) December 10, 2016

Ο Τούρκος υπουργός περιέγραψε την επίθεση ως μια «βίαιη συνωμοσία» από την οποία φέρονται να έχουν χάσει την ζωή τους 15 άνθρωποι και να έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 70. Ωστόσο υπάρχει σύγχυση σχετικά με τον αριθμό των τραυματιών και νεκρών.

Νωρίτερα το NTV με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι έχουν μεταφερθεί σε κοντινά Νοσοκομεία 38 τραυματίες, ενώ σε άλλη ανάρτηση του αναφέρει ότι το Υπουργείο Υγείας έκανε επείγουσα έκκληση για αίμα.

38 yaralı çevredeki hastanelerde tedavi altında pic.twitter.com/BovuJvvbpW

NTV (@ntv) December 10, 2016

Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Αχμέτ Αρσλάν με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

İstanbul Beşiktaş'taki alçak terör saldırısını kınıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

— Ahmet ARSLAN (@ahmetarslan36) December 10, 2016

Για δυο εκρήξεις κάνουν λόγο σε αναρτήσεις τους και πολίτες οι οποίοι έχουν βιντεοσκοπήσει τη στιγμή της έκρηξης.

Two explosions around 15 seconds apart #istanbul #besiktas #gumussuyu #bombing

— Ramazan Hakki Oztan (@rhoztan) December 10, 2016

The bomb by the stadium was louder and bigger; the one by the park smaller #istanbul #bombing #besiktas pic.twitter.com/MHkKbBxilj

— Ramazan Hakki Oztan (@rhoztan) December 10, 2016

Everyone careful! Big explosion in #Besiktas. Not sure what it was. Everyone stay safe in #Istanbul! pic.twitter.com/2Mwc4CokH0

— Christopher James (@travelingmitch) December 10, 2016

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το στάδιο Vodafone Arena, της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Στις εικόνες που πρόβαλαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το κουφάρι ενός καμένου αυτοκινήτου και δύο εστίες φωτιάς στον δρόμο έξω από το στάδιο.

Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά στην έκρηξη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ είχαν αποχωρήσει από το στάδιο οι οπαδοί των ομάδων, τη στιγμή που οι αστυνομικοί έφευγαν από την περιοχή.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι σημειώθηκαν 2 εκρήξεις.H ποδοσφαιρική ομάδα Μπούρσασπορ γνωστοποίησε ότι κανείς από τους οπαδούς της δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί στην έκρηξη.

Την καταδίκη του για τις εκρήξεις που συνέβησαν το Σάββατο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση του στο twitter, εκφράζοντας βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.
Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό των φίλων και γειτόνων μας, τονίζεται στην ανάρτηση.

Appalled by the terrible news from #Istanbul. Deepest condolences to victims' families. We stand firm by the side of our friends&neighbors.

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) December 10, 2016

Μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο οποίο τονίζει ότι η καρδιά και οι προσευχές μας είναι κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή:ΕΡΤ1, Reuters,AFP,Sputnik,Tass,ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Keywords
Τυχαία Θέματα