ΑΕΛ: Άνοιξε η πόρτα της εξόδου

Έξι ποδοσφαιριστές ενημερώθηκαν ότι δεν θα συνεχίσουν τη νέα περίοδο.

Μπορεί να επικρατεί στασιμότητα στην ΑΕΛ αυτές τις πρώτες ώρες του προγραμματισμού λόγω των εξελίξεων στα διοικητικά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια πράγματα δεν εξελίσσονται. Ήδη κάποιοι ποδοσφαιριστές, τα συμβόλαια των οποίων τελείωσαν, ενημερώθηκαν ότι δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. Πρόκειται για

τους Μεντί, Σακέτι, Φεκρούς, Ρομέρο, Εντμάρ και Ιονίτσα. Ποδοσφαιριστές που πρόσφεραν λίγα ή πολύ λίγα πράγματα στην ΑΕΛ. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για τον Εντμάρ, ο οποίος στα 4 χρόνια που ήταν στη λεμεσιανή ομάδα τα έδωσε όλα και οι φίλοι της ΑΕΛ μόνο ευχάριστα θα θυμούνται τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή. Τον δρόμο των έξι θα ακολουθήσουν και άλλοι ποδοσφαιριστές, όπως οι Ναντό και Εσπάνα, που αν και έχουν συμβόλαια και για τη νέα περίοδο, δεν βρίσκονται στα πλάνα του Χριστάκη Χριστοφόρου. Προσπάθεια των ανθρώπων της ΑΕΛ είναι όπως τον Ιανουάριο απαλλαγούν από πολυδάπανα συμβόλαια, χωρίς να ματώσει οικονομικά η λεμεσιανή ομάδα.

Τους θέλει…
Καρλίτος, Ελευθερίου, Σέμα επίσης είναι χωρίς συμβόλαια, αφού τελειώνουν τον Μάιο, όμως και οι τρεις είναι στα πλάνα του τεχνικού της ΑΕΛ. Θα ανανέωναν ήδη με τη λεμεσιανή ομάδα αν δεν υπήρχε το διοικητικό θέμα. Ο κόσμος της ΑΕΛ ελπίζει ότι αυτό το πάγωμα των εξελίξεων δεν θ' αποβεί μοιραίο και οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές να αποφασίσουν να φύγουν. Ο Καλό είναι δανεικός από τη Δόξα, η ΑΕΛ έχει το δικαίωμα να τον αποκτήσει, όμως ακόμα να ξεκαθαρίσει αν είναι στα πλάνα του κ. Χριστοφόρου ή όχι. Να θυμίσουμε ότι νεαρός Πορτογάλος στο νέο πρωτάθλημα θα εγγραφεί στον κατάλογο Α και θα πάρει θέση στην 15άδα που δικαιούται να δηλώσει η ΑΕΛ τη νέα χρονιά.

Συμβόλαιο και για τη νέα περίοδο έχουν οι Μπεμπέ, Σαμπού, Ταγκπατζουμί, Ντιαλό, Σαρδινέιρο και Αϊρόσα. Λογικά θα παραμείνουν όλοι στην ομάδα, αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις για το αντίθετο. Επίσης πρόθεση της τεχνικής ηγεσίας είναι να διατηρηθούν στο ρόστερ και όλοι οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές που επίσης διατηρούν συμβόλαια και για την νέα περίοδο. Σε αυτήν την κατηγορία είναι οι Νικολάου, Σιέλης, Σταύρου και Λίλλης, όπως και οι μικροί από τα σπλάχνα της ΑΕΛ. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας ο κ. Χριστοφόρου, αφού αν αποχωρήσει τότε κανείς δεν ξέρει ποιες θα είναι οι σκέψεις και οι προθέσεις του νέου τεχνικού της ομάδας.

Κανένα νεότερο
Στο διοικητικό κομμάτι δεν υπήρξε χθες κάτι νεότερο. Ο Αντρέας Σοφοκλέους εξακολουθεί να τηρεί σιγήν ιχθύος, και να σκέφτεται τι θα πράξει. Μόνο ο ίδιος ο πρόεδρος γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον του στην ΑΕΛ, και δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Οι ενδείξεις είναι πως κάτι τέτοιο θα κάνει στην έκτακτη εκλογική συνέλευση του σωματείου, όμως είναι βέβαιο ότι την απόφασή του θα την ανακοινώσει πολύ νωρίτερα στον προπονητή της ομάδας Χριστάκη Χριστοφόρου. Και αυτό γιατί αν ο κ. Σοφοκλέους αποφασίσει να μείνει, ο προπονητής μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας θα «τρέξει» τις επαφές με ποδοσφαιριστές που τον ενδιαφέρουν να έρθουν στην ομάδα. Το σίγουρο είναι πως ο πρόεδρος της ΑΕΛ είναι απογοητευμένος και είναι η πρώτη φορά που σκέφτεται πραγματικά να αποχωρήσει από τα διοικητικά της ομάδας μετά από οκτώ χρόνια, ένα σαν αντιπρόεδρος και επτά σαν πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα