3 Τουρκίες Ερντογάν και οι φυλασσόμενοι μάταια και ψευδή…

Μ Ε ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ τα μέτρα και τα σταθμά, το 51,3% που κατόρθωσε να εξασφαλίσει στο προχθεσινό - «ιστορικό επί έναν αιώνα» όπως ο ίδιος απεφάνθη - δημοψήφισμά του, αποτελεί βεβαίως μια βαρύτατη ήττα. Μέτρα και σταθμά που ο ίδιος όρισε με τις πρωτοφανούς αγριότητας υβριστικές επιθέσεις που εκτόξευσε κατά πάντων και πασών εντός κι εκτός Τουρκίας. Ιδιαίτερα εναντίον των χωρών της ΕΕ αφ’ ενός και των «προδοτών» στην επικράτειά του αφ' ετέρου. Προκειμένου να υπερισχύσει το «EVET - ναι», για την αναγόρευσή του σε νεο-οθωμανό

Νεο-Σουλτάνο...

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ του να εξασφαλίσει τα ποσοστά θριάμβου που επεδίωξε, το ισχνότατο 51,3% της Κυριακής 16ης Απριλίου 2017, προμηνύει επικινδυνότερη την εκτράχυνση και τις «ανωμαλίες» (αντίθετο της «ομαλότητας» που ευχόταν η Λευκωσία διά στόματος Κυβερνητικού Εκπροσώπου) ανάμεσα στις… τρεις Τουρκίες. Δύο εκ των οποίων απεχθάνονται τον Ερντογάν, όλο και σφοδρότερα στο 15ο έτος της αξιοθαύμαστης σε διάρκεια και σε ικανότητες ηγεμονίας του.

- ΠΡΩΤΑΝΗΛΘΕ το κόμμα του ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης &Ανάπτυξης) στην εξουσία τον Νοέμβριο 2002. Κι ο ίδιος στην πρωθυπουργία τον Μάρτιο 2003. Σ’ ένα κράτος με θεοποιημένο επί ένα σχεδόν αιώνα τον κοσμικό Μουσταφά Κεμάλ, άλλως Ατατούρκ («πατέρα των Τούρκων» γενοκτόνων). Κι έφτασε το 2017 κοντά στη δική του, ισλαμική και νεο-οθωμανική πλέον… θεοποίηση. Με ισοϋψή αναρτημένα στις πόλεις πορτρέτα… ισόθεα πλέον του Κεμάλ. Όμως το 51,3% δεν του είναι αρκετό…

Β Ε Β Α Ι Ω Σ το μέγιστο ερώτημα για την Κύπρο, σε σχέση με τον Ερντογάν, δεν είναι ο… Ερντογάν! Αλλά οι επί 15ετίαν αθεράπευτες ψευδαισθήσεις των διαδοχικώς κυβερνώντων ημετέρων. Που εναπέθεσαν κι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην «ορθολογιστικά σκεπτόμενη [δήθεν] Τουρκία» του Ερντογάν.

- ΑΝΙΚΑΝΟΙ κι απρόθυμοι να κρίνουν με τον επιβεβλημένο υπέρ των ελληνικών εθνικών συμφερόντων (Κύπρου και Ελλάδος) ορθολογισμό, τον νεο-οθωμανικό τρόπο του σκέπτεσθαι.

- ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ, ιστορικά και πολιτικά ενδεικτική, αυτής της αδιόρθωτης πλάνης ήταν για τους εν Κύπρω Αναστασιάδη - ΔηΣυ &ΑΚΕΛ κοινή έκφραση, εκείνο το πανηγυρικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδος «Πολίτης» την επαύριον των τουρκικών εκλογών του Νοεμβρίου 2015: «Σάρωσε το ΑΚΡ - ελπίζει η Κύπρος», έγραφε ο αδιάπτωτος από το 2003 εγχώριος «ερντογανισμός»!

- ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ με τι είδους πρωτοσέλιδα θα… θαυμάσουν σήμερα που επανεκδίδονται μετά το Πάσχα οι εφημερίδες μας, το προχθεσινό 51,3% του «καλού τους» Ερντογάν, οι «της κουστωδίας φυλασσόμενοι μάταια και ψευδή» καθώς ψάλλαμε το Μέγα Σάββατον.

Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε , όμως, με ασφαλώς διαχρονικώς αποδεδειγμένη γνώση, γνωστή τοις πάσι ευανάγνωστη κι επί του εδάφους κι επί της ΑΟΖ κι επί του Ψευδοκράτους του Αττίλα κι επί του Σχεδίου Ανάν έως και τα Μον Πελεράν, τις Γενεύες και τα Δείπνα Ακιντζί, πλήρως - πληρέστατα, τα νεο-οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν για την Κύπρο:

- ΕΠΙΜΟΝΩΣ κι αταλαντεύτως πιστή συνέχεια υλοποίησης, εμβάθυνση κι επέκταση των κεμαλικών από το 1956 τουρκικών Επιτελικών Σχεδίων, με το Γραφείο Ειδικού Πολέμου και την ΤΜΤ, «Επανάκτησης της Κύπρου»:

- ΓΙΑ ΤΗΝ υλοποίηση, με βατήρα το νησί, της «θαλάσσιας επιθετικής» στρατηγικής της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο. Και της τουρκοποίησης - ελέγχου από την Άγκυρα μέσω των Τ/κ - του μετέχοντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυπριακού κράτους μέλους. Μέσω της διζωνικώς «ισότιμης συγκυριαρχίας» των Τούρκων επί της «Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας».

- ΕΠΙ ΤΗΣ οποίας ήδη επεκτάθηκε νομοθετικά, από την Παρασκευή 7η Απριλίου 2017, ακόμη και στα… σχολεία του «νότου», η επικυριαρχία του Ακιντζί και των Τούρκων Κατακτητών: Με τους πρόθυμους σε υποταγή Τριάκοντα των Αναστασιάδη - ΔηΣυ &ΑΚΕΛ στην Ολομέλεια της Βουλής τής μη εκλιπούσας εισέτι Κυπριακής Δημοκρατίας…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα