Η βροχή έφερε προβλήματα

Ο άστατος καιρός έθεσε πασχαλιάτικα σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία
Η ΠΥ δέχθηκε συνολικά 4 κλήσεις, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναπτύχθηκαν στην επαρχία Λευκωσίας

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του μεσημεριού της Κυριακής και της Δευτέρας του Πάσχα. Σε μία μάλιστα περίπτωση είχαμε απεγκλωβισμό οδηγού λόγω τροχαίου και σε παροχή βοήθειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το

περιστατικό έγινε την Κυριακή του Πάσχα το μεσημέρι, όταν λήφθηκε κλήση για τροχαίο ατύχημα στον παλιό δρόμο Αγγλισίδων-Αλεθρικού. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με ομάδα διάσωσης και 2 οχήματα. Μια γυναίκα ηλικίας 50 ετών απεγκλωβίστηκε με τη χρήση υδραυλικών εργαλείων από όχημα το οποίο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αρθρωτό όχημα. Η τραυματίας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά τέσσερεις κλήσεις λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναπτύχθηκαν νωρίς το απόγευμα στην Επαρχία Λευκωσίας. Οι κλήσεις ήταν για την περιοχή Λακατάμειας. Οι τρεις αφορούσαν άντληση ομβρίων υδάτων από υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους και παρεσχέθη βοήθεια στη μία περίπτωση, καθότι στις άλλες δυο η στάθμη του νερού ήταν εξαιρετικά χαμηλή. Η 4η κλήση αφορούσε άνοιγμα οχετού ομβρίων υδάτων από δημόσιο δρόμο.

Βροχές και σήμερα
Σήμερα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες νεφώσεις, που αναμένεται να δώσουν τοπικές, ελαφρές κυρίως, βροχές. Από το μεσημέρι και μετά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, πιθανόν και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, περιοχές του εσωτερικού και ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ώς νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 και παροδικά μέτριοι 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ώς δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια, και στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο το τριήμερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα