Πώς θα ανακτήσετε σημαντικά σβησμένα αρχεία με το Easeus Data Recovery Wizard

15:04 2/4/2017 - Πηγή: PC Nea
Χάσατε σημαντικά αρχεία και θέλετε να τα ανακτήσετε; Ανεξάρτητα της αίτιας απώλειας των αρχείων σας – καθαρισμός του Recycle Bin, αστοχία hardware, επίθεση από ιούς ή «κρέμασμα» μια εφαρμογής – το δωρεάν εργαλείο Easeus Data Recovery Wizard σας επιτρέπει να τα επαναφέρετε, μαζί με τις αρχικές ονομασίες τους, στο αρχικό τους path.

Εκτός από τους δίσκους NTFS δίσκους, το εργαλείο ανάκτησης της Easeus είναι συμβατό με FAT συστήματα αρχείων επιτρέποντας
την επαναφορά αρχείων από κάρτες μνήμης ή USB sticks.
Με το παρακάτω how-to (για την έκδοση freeware) θα σας δείξουμε βήμα-βήμα πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες του προγράμματος.

1Κατεβάζετε το πρόγραμμα (αρχείο drw_free) από τη διεύθυνση http://www.easeus.com/datarecoverywizard/free-data-recovery-software.htm κάνοντας κλικ στο κουμπί "FREE DOWNLOAD". Ακολούθως επιλέγετε "ΝΑΙ" στην ερώτηση του λειτουργικού συστήματος "Θέλετε να επιτρέψετε σε αυτήν την εφαρμογή να κάνει αλλαγή στη συσκευή σας" προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης του προγράμματος.

2 Στο πλαίσιο Select Setup Language επιλέγετε English (δεν υποστηρίζονται ακόμα τα ελληνικά) και κάνετε κλικ στο ΟΚ για να ξεκινήσετε το σχετικό οδηγό εγκατάστασης (Wizard) με κλικ στο Next. Αποδέχεστε την άδεια χρήσης του προγράμματος με κλικ στο Accept και επιλέγετε το φάκελο στον οποίο θα εγκατασταθούν τα αρχεία του προγράμματος - με κλικ στο Browse [1] μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό φάκελο από τον προκαθορισμένο. Για να προχωρήσετε κάνετε κλικ στο Confirm [2] και ακολούθως Install για να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης, καθορίζοντας παράλληλα αν θέλετε τη δημιουργία εικονιδίου στο desktop (Create a desktop icon) ή ενός εικονιδίου γρήγορης εκκίνησης της εφαρμογής (Create a Quick Launch icon). Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα έχετε τη δυνατότητα να εκκίνηση τον EaseUS Data Recovery Wizard ενεργοποιώντας τη σχετική επιλογή αλλά και να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα Customer Experience Improvement Program, ενεργοποιώντας τις σχετικές επιλογές. Όπως θα δείτε και οι δύο αυτές δυνατότητες είναι ενεργοποιημένες από default. Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης κάνετε κλικ στο Finish.

3 Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης το πρόγραμμα θα σας οδηγήσει στο site του κατασκευαστή του (στο οποίο μπορείτε να βρείτε χρήσιμα μικρά tutorials), ενώ ένα παράθυρο pop-up θα σας ρωτάει να δοκιμάσετε και άλλα freeware προγράμματα της ίδια εταιρείας. Σημειώστε ότι η δωρεάν έκδοση μπορεί να ανακτήσει έως 500ΜΒ δεδομένων. Για μεγαλύτερους όγκους θα πρέπει να κάνετε update στην έκδοση Professional. Για να αποκτήσετε, ωστόσο, 1,5GB έξτρα στη δωρεάν (freeware) έκδοση αρκεί να κάνετε ένα share του προγράμματος σε Facebook, Twitter ή Google+ μέσω του σχετικού εικονιδίου [Α] δεξιά από το πορτοκαλί κουμπί upgrade, στην πάνω περιοχή του προγράμματος. Για να κάνετε την πρώτη σας ανίχνευση για σβησμένα αρχεία, επιλέγετε το δίσκο ο οποίος σας ενδιαφέρει [1] και κάνετε κλικ στο Scan [2].

4 To πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη διαδικασία ανάκτησης σβησμένων αρχείων δίνοντάς σας διάφορες επιλογές. Είτε να κάνετε ανάκτηση κάθε είδους αρχείων (All File Types) είτε ανάκτηση αρχείων συγκεκριμένου τύπου - Αρχείων γραφικών (Graphics), Αρχείων ήχου (Audio), Eγγράφων (Document), Bίντεο (Video), Email και άλλων τύπων αρχείων (Other) – τα οποία επιλέγετε κάνοντας κλικ στην αντίστοιχη καρτέλα. Η ανάκτηση γίνεται αρχικά με το Quick Scan που ολοκληρώνεται άμεσα, είτε με το Deep Scan το οποίο θα διαρκέσει αρκετή ώρα – ο εκτιμώμενος χρόνος εμφανίζεται στο δεξί άκρο της σχετικής μπάρας ενημέρωσης. Για να ανακτήσετε αρχεία που έχετε σβήσει από το Recycle Bin , επιλέγετε το φάκελο $Recycle.Bin στην αριστερή στήλη και στη συνέχεια κάνετε κλικ στο κουτάκι που βρίσκεται αριστερά από την ονομασία κάθε αρχείου που σας ενδιαφέρει. Στην κάτω περιοχή του παραθύρου του Wizard το πρόγραμμα σας ενημερώνει για τον αριθμό των αρχείων που έχετε επιλέξει προς ανάκτηση, όπως και για τη συνολική τους χωρητικότητα.

5 Για να προχωρήσετε με την ανάκτηση κάνετε κλικ στο κουμπί Recover (ή κάνοντας δεξί κλικ πάνω στα επιλεγμένα αρχεία/φακέλους και επιλέγοντας την εντολή Recover). Μπορείτε, επίσης, να κάντε ένα preview του αρχείου, κάνοντας δεξί κλικ πάνω στην ονομασία του και επιλέγοντας την εντολή Preview ή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του preview pane, στη κάτω δεξιά άκρη του παραθύρου εκτέλεσης της εφαρμογής.

6 Ακολούθως θα αναδυθεί ένα παράθυρο στο οποίο θα επιλέξετε σε ποιο μέρος θα αποθηκευτούν τα ανακτημένα αρχεία (με την εφαρμογή να σας προτείνει, για προληπτικούς λόγους να μην τα σώσετε στο ίδιο σημείο με αυτό που τα χάσατε, χωρίς να σημαίνει ότι αυτήν προτροπή είστε υποχρεωμένοι να την ακολουθήσετε). Αφού επιλέξετε το φάκελο ανάκτησης, το πρόγραμμα θα σας ενημερώσει ότι αυτή ολοκληρώθηκε, αποθηκεύοντας αυτόματα τα ανακτημένα αρχεία σε ένα φάκελο που δημιουργεί το ίδιο, δίνοντάς του μια ονομασία του τύπου π.χ «Recovered data 04-02 07_11_04».
Κάνοντας κλικ στο μικρό κουμπί More στην πάνω δεξιά άκρη του παραθύρου εκτέλεσης της εφαρμογής, θα εμφανιστεί μια λίστα με διάφορες επιλογές: Language (επιλογή γλώσσας περιβάλλοντος εργασίας), Contact Product Manager (για να δώσετε feedback στον κατασκευαστή του προγράμματος), Contact Technical Support (επικοινωνία με την υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης για την επίλυση προβλημάτων), Online Help (αναζήτηση online βοήθειας για τη χρήση του προγράμματος), Upgrade (αναβάθμιση στην επαγγελματική έκδοση του προγράμματος), Check for Updates (έλεγχος για την ύπαρξη updates), Data Backup (για το download του προγράμματος backup του κατασκευαστή), Help Us Translate (για να συμβάλετε στη μετάφραση του προγράμματος σε άλλες γλώσσες) και About (πληροφορίες για την έκδοση του προγράμματος).

EN KATAKΛΕΙΔΙ
To "Easeus Data Recovery Wizard" μπορεί να αποτελέσει την τελευταία σανίδα σωτηρίας για να ανακτήσετε τα σβησμένα σας αρχεία και μάλιστα δωρεάν. Ο μοναδικός περιορισμός της freeware έκδοσης του προγράμματος είναι ότι περιορίζεται στα 2GB. Για περισσότερα αρχεία θα πρέπει να αγοράσετε την έκδοση Professional.

+
-Εύχρηστο
-Επαναφορά σβησμένων αρχείων από εξωτερικά μέσα αποθήκευσης
-Δύο mode ανίχνευσης (Quick Scan και Deep Scan)
- Αποθήκευση και εισαγωγή αποτελεσμάτων ανίχνευσης
-Δυνατότητα φιλτραρίσματος των αποτελεσμάτων αναζήτησης

-
- Η δωρεάν έκδοση περιορίζεται στην ανάκτηση 2GB αρχείων

Yποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα
-Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP, Windows Server 2016, Windows Server 2012, Windows Server 2008, Windows Server 2003
- macOS 10.12 (Sierra), Mac OS X 10.11 (El Capitan), Mac OS X 10.9 (Mavericks), Mac OS X 10.8 (Mountain Lion), Mac OS X 10.7 (Lion), Mac OS X 10.6 (Snow Leopard)

Yποστηριζόμενα συστήματα αρχείων
- FAT(FAT12,FAT16,FAT32), exFAT, NTFS, NTFS5, ext2, ext3, HFS+, HFS X

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΔΥΟ ΑΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ PROFESSIONAL!
To PC NEA σε συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία σας δίνει τη δυνατότητα να κερδίσετε δύο άδειες της επαγγελματικής έκδοσης του προγράμματος, χωρίς κανένα περιορισμό!
Το μόνο που χρειάζεται είναι είτε να κάνετε like στο λογαριασμό μας στο Facebook.
Ο διαγωνισμός παρατείνεται μέχρι το Μ. Σάββατο 15/4 στις 11:59 μμ και οι νικητές θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 17/4.
Καλή επιτυχία!
Keywords
Αναζητήσεις
πως χρησιμοποιητε το easyus data recovery
Τυχαία Θέματα