Οι προβλέψεις της Kingston Technology για το 2012

17:22 8/2/2012 - Πηγή: PC Nea
Ο John Tu, Πρόεδρος και συνιδρυτής της Kingston Technology, της ανεξάρτητης εταιρείας προϊόντων μνήμης στον κόσμο, ανακοίνωσε τις προβλέψεις του για την αγορά μνήμης το 2012: τη μαζική υιοθέτηση της τεχνολογίας SSD, τις καλύτερες πρακτικές για την πρόληψη της απώλειας δεδομένων και τις εξελίξεις στο “πώς” και το “πού” οι καταναλωτές αποθηκεύουν τα δεδομένα τους.

Solid State Disk Storage -To κομβικό σημείο έχει φτάσει
Το 2011 οι πωλήσεις των SSD
αυξήθηκαν σταθερά. Η αύξηση στη ζήτηση των SSDs προέρχεται κατά κύριο λόγο από τον απλό, τεχνολογικά ενημερωμένο, καταναλωτή και όχι μόνο από τους ΙΤ enthousiasts. Φαίνεται ότι και ο μέσος καταναλωτής σκέφτεται πια να προσθέσει SSD drive στον υπολογιστή του, για να αυξήσει την απόδοσή του.

Ο SSD δεν θα θεωρείται πλέον πολυτελής, αλλά απαραίτητη αναβάθμιση,. Η Kingston που υπήρξε ανέκαθεν πρωτοπόρα σε αυτήν την τεχνολογία, την κάνει πλέον προσβάσιμη στον πιο απλό καταναλωτή, τόσο με τις ανταγωνιστικές τιμές, όσο και με την ευρεί γκάμα της σειράς V200. Οι κατασκευαστές προσπαθούν να μειώσουν την τιμή των SSDs στο 1 δολάριο ανά GB. Πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει μέσα στο 2012, γεγονός που θα αποτελέσει επανάσταση για την αγορά των SSD, καθώς θα προωθήσει τη μαζική υιοθέτησή τους.

Οι πλημμύρες που έπληξαν την Ταϊλάνδη θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα των Ηard Disks Drives (HDDs) τουλάχιστον μέχρι και το 2ο τρίμηνο του 2012, αυξάνοντας τη ζήτηση των SSD και σε ΟΕΜ επίπεδο, ειδικά από κατασκευαστές ultra note book. Αυτό θα κάνει και την αγορά να επανεξετάσει τις επιλογές της: Δεδομένου ότι η τεχνολογία SSD συνεχίζει να προσφέρει υψηλότερο ROI λόγω επιδόσεων και αντοχής, οι εταιρείες πιστεύουμε ότι θα επιλέγουν SSD για την αναβάθμιση ή την ανανέωση των παλαιότερων συστημάτων τους.

Tablets & Ultra notebooks – αποθηκευτικά διλήμματα
Οι πωλήσεις των tablets παγκοσμίως αναμένεται να έχουν φτάσει τις 320 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το τέλος του 2015. Η ταυτόχρονη αύξηση του περιεχομένου υψηλής ποιότητας που απευθύνεται στις κινητές συσκευές, θα αυξήσει και τη ζήτηση για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Οι χρήστες τα tablets, χωρίς slots για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, ήδη χρειάζεται να αποφασίζουν ως προς το τι πρέπει να διαγράψουν και τι να κρατήσουν στις συσκευές τους. Αυτό το γεγονός δημιούργησε μια νέα γενιά Ασύρματων Συσκευών Επέκτασης Αποθήκευσης, όπως το Kingston Wi-Drive. Αυτές οι συσκευές προσφέρουν στους κατόχους τους, από τη μία εύκολη αποθήκευση και πρόσβαση στα αρχεία τους ασύρματα, και από την άλλη τη δυνατότητα να μοιράζονται περιεχόμενο με πολλούς χρήστες ταυτόχρονα.

Για tablets με δυνατότητα σύνδεσης με επιπρόσθετα αποθηκευτικά μέσα, η Kingston διαθέτει μια σειρά από λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες τους για επιπλέον χωρητικότητα: Από υψηλής χωρητικότητας microSDHC και SDHC κάρτες μέχρι μικρά USB Flash drives, όπως το DataTraveler Micro, όλα ειδικά σχεδιασμένα για smart phones και Tablet.

USB 3.0 - εξοικονομή
Keywords
Τυχαία Θέματα