Η Ericsson κερδίζει και 3ο Emmy award

11:16 25/1/2012 - Πηγή: PC Nea
Η Ericsson έλαβε μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις από τη βιομηχανία της τηλεόρασης, το Emmy Award ®, για την τεχνολογία ‘Active Format Description’, η οποία επιτρέπει τη λήψη εικόνων σε αναλογική οθόνη (4:3), δηλαδή στο μέγεθος της αρχικής πρόθεσης του παραγωγού του προγράμματος, ακόμη και όταν η αρχική εικόνα είχε μορφή ευρείας οθόνης (16:9).
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τελετής στο CES 2012.

Η
τεχνολογία και τα συστήματα ‘Active Format Description’ δημιουργήθηκαν εν όψει της ανάγκης των παρόχων καλωδιακής τηλεόρασης να παρέχουν τηλεοπτικές υπηρεσίες αναλογικής οθόνης παράλληλα με ψηφιακές υπηρεσίες ευρείας οθόνης υψηλής ευκρίνειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Robert Seidel, Πρόεδρος της Επιτροπής Μηχανικών και Τεχνολογίας της Εθνικής Ακαδημίας των Τεχνών Τηλεόρασης & Επιστημών, δήλωσε: «Η Ericsson και άλλες επτά εταιρείες, παραλαμβάνουν βραβείο, σε αναγνώριση της πρωτοποριακής ανάπτυξης και της εφαρμογής της τεχνολογίας Active Format Description (AFD) σε πολλά προϊόντα τους, καθώς και της αξιόλογης προσπάθειας τους να ‘οδηγήσουν’ τη βιομηχανία προς ένα σύστημα end-to-end για AFD, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε δεκάδες εκατομμύρια νοικοκυριά της Αμερικής με αναλογικές τηλεοράσεις να παρακολουθήσουν την εικόνα, έτσι όπως προορίζονται από τον παραγωγό του προγράμματος».

O Per Borgklint (βλ. φωτό), Senior Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της Multimedia επιχειρηματικής μονάδας της Ericsson, δήλωσε: «Χωρίς τη συγκεκριμένη τεχνολογία, 70.000.000 σπίτια στις ΗΠΑ που διαθέτουν μόνο αναλογική τηλεόραση, θα έβλεπαν μόνο περιορισμένα τμήματα της εικόνας και όχι την αρχική ποιότητα εικόνας, έτσι όπως στέλνεται από τον παραγωγό. Είμαστε πολύ περήφανοι που η Εθνική Ακαδημία τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών έχει αναγνωρίσει τις προσπάθειές μας σε αυτόν τον τομέα» και κατέληξε: «Αυτό το βραβείο αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να καταστεί δυνατή η εξέλιξη της ψηφιακής τηλεόρασης σε όλο τον κόσμο».

Αυτό είναι το τρίτο βραβείο Emmy που λαμβάνει η Ericsson. Το 2007, η ομάδα OpenStream Digital Services Platform της εταιρίας αναγνωρίστηκε για το σημαντικό της ρόλο στην ανάπτυξη των τηλεοπτικών υπηρεσιών video-on-demand (VOD). Το 2008, η ομάδα video compression της εταιρείας έλαβε έπαινο για την πρωτοποριακή ανάπτυξη και εγκατάσταση του συστήματος MPEG-4 Advanced Video Coding (AVC) για τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (HDTV).

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα