Η Visa προ-αναγγέλλει το μέλλον των ηλεκτρονικών πληρωμών

08:42 25/1/2012 - Πηγή: PC Nea
To 2011 η δαπάνη με κάρτες Visa στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 14%, και ανήλθε στα €1,16 τρισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσίασε σήμερα η Visa Europe.
Αυτή η αύξηση σημαίνει ότι πλέον σε κάθε €7 καταναλωτικής δαπάνης στην Ευρώπη το €1 πραγματοποιείται με κάρτες Visa, ενώ η αντίστοιχη αναλογία
για το 2010 ήταν €1 σε κάθε €8 δαπάνης και το 2000 €1 σε κάθε €18.

Διψήφια αύξηση των χρεωστικών καρτών Visa
Η αύξηση στις χρεωστικές κάρτες Visa συνεχίστηκε με εντατικούς ρυθμούς, καθώς παραμένουν η προτιμώμενη μέθοδος πληρωμής για τους Ευρωπαίους. Η αύξηση σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα καταγράφηκε σε 16% τόσο σε αξία όσο και σε όγκο συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στα σημεία πώλησης.

Στην Ευρώπη, σχεδόν το 80% της καταναλωτικής δαπάνης με κάρτες Visa έγινε με χρεωστικές κάρτες.

O κ. Peter Ayliffe, Διευθύνων Σύμβουλος της Visa Europe, δήλωσε: «Ανεξάρτητα από τις συνεχόμενες οικονομικές προκλήσεις, η καταναλωτική δαπάνη των Ευρωπαίων με κάρτες Visa αυξήθηκε κατά 14% το 2011, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές και έμποροι λιανικής πώλησης αναγνώρισαν την ευκολία, ασφάλεια και αποδοτικότητα των ηλεκτρονικών πληρωμών.
Η μεγαλύτερη αύξηση, για μία ακόμη φορά, ήταν αυτή που αφορά τις χρεωστικές κάρτες.»

«Αναμένουμε ότι αυτή η αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών θα συνεχιστεί και κατά την διάρκεια του 2012 όταν θα λανσάρουμε τις πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων και τις υπηρεσίες ψηφιακού πορτοφολιού.
Αυτές οι νέες υπηρεσίες, οι οποίες αποτελούν βασικό κομμάτι της στρατηγικής μας όσον αφορά τις πληρωμές του μέλλοντος, θα ανατρέψουν την καθημερινή αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών σε τέτοιο βαθμό ώστε μέχρι το 2020 προβλέπουμε ότι περισσότερες από τις μισές συναλλαγές με κάρτες Visa στην Ευρώπη θα γίνονται μέσω φορητών συσκευών».

Οικονομικά στοιχεία για την ελληνική αγορά
Στην Ελληνική αγορά το 2011, ο συνολικός αριθμός καρτών Visa (πιστωτικές, χρεωστικές, εταιρικές) παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με το 2010 αγγίζοντας τα 8,6 εκατομμύρια. Οι χρεωστικές κάρτες Visa σημείωσαν σημαντική άνοδο το 2011 κατά 7,1% αγγίζοντας τα 6,0 εκατομμύρια, ενώ η καταναλωτική δαπάνη με χρεωστικές κάρτες στα σημεία πώλησης σημείωσε επίσης άνοδο 9,4% (€914 εκατομμύρια).

Επιπλέον, ο αριθμός των συναλλαγών στα σημεία πώλησης ανά χρεωστική κάρτα αυξήθηκε κατά 9,9%, ενώ και ο συνολικός αριθμός των συναλλαγών κινήθηκε ανοδικά σε ποσοστό 21%, φτάνοντας τα 13,3 εκατομμύρια.

Συνολικά η δαπάνη με όλες τις κάρτες Visa στα σημεία πώλησης μειώθηκε κατά 8,3% και ανήλθε σε €4,5 δισεκατομμύρια.

O αριθμός των πιστωτικών καρτών μειώθηκε στα 2,5 εκατομμύρια (περίπου -14%), ενώ η καταναλωτική δαπάνη στα σημεία πώλησης κυμάνθηκε στα €3,3 δισεκατομμύρια (περίπου -12%). Ωστόσο, ανεξάρτητα από την μείωση στον αριθμό πιστωτικών καρτών, οι συναλλαγές στα σημεία πώλησης ανά κάρτα αυξήθηκαν κατά 6,7%.

Τέλος, ο συνολικός αριθμός των εταιρικών καρτών αυ
Keywords
Τυχαία Θέματα