Απίστευτο και όμως αληθινό: Παιδί με με αλλεργία στο iPad

13:29 18/7/2014 - Πηγή: PC Nea
Μια έκθεση στο περιοδικό American Journal of Pediatrics δείχνει ότι η παρουσία νικελίου στα iPad πρώτης γενιάς της Apple μπορεί να επιδεινώσει τη δερματίτιδα ενός εντεκάχρονου παιδιού.

Η έκθεση αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού που πάσχει από χρόνια και σοβαρά εξανθήματα.

Οι συντάκτες της έκθεσης, οι δερματολόγοι Δρ Sharon Jacob και ο Δρ Shehla Admani, εξηγούν ότι οι δοκιμές έδειξαν ότι το παιδί ήταν
αλλεργικό στο νικέλιο, ένα κοινό αλλεργιογόνο. Οι δοκιμές στη συνέχεια έδειξαν ότι υπήρχε νικέλιο γύρω από το περιβάλλον του παιδιού, με το μέταλλο να ανιχνεύεται σε ένα iPad.

Οι δερματολόγοι στη συνέχεια αποφάσισαν να βάλουν ένα κάλυμμα στο iPad του παιδιού. Όταν το παιδί σταμάτησε να αγγίζει τα μεταλλικά μέρη του iPad, τα εξανθήματα υποχώρησαν. Οι γιατροί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πολλές ηλεκτρονικές συσκευές περιλαμβάνουν νικέλιο και τα παιδιά τρελαίνονται για αυτά, έτσι οι γονείς των παιδιών με δερματικά προβλήματα ίσως χρειαστεί πιθανότατα να εξετάσουν το ενδεχόμενο να καλύψουν μέχρι και τα gadgets, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αλλεργίες.

Η Apple ανταποκρίθηκε στην έκθεση με μια δήλωση λέγοντας ότι η συσκευή της είναι κατασκευασμένη εξολοκλήρου με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, όπως απαιτείται από τις αρμόδιες αρχές όπου δραστηριοποιείται.

secnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα