Media-Saturn: Αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων 20% στα 1,8 δισ. ευρώ

14:55 26/12/2015 - Πηγή: PC Nea
Ο όμιλος METRO δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης του 2014/2015. Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω στοιχεία, οι συνολικές πωλήσεις της Media-Saturn ανήλθαν στα 21,7 δισ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 3,6% σε σχέση με την οικονομική χρήση του 2013/2014.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις της Media-Saturn αυξήθηκαν κατά 20,0% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση στα 1,8 δισ. ευρώ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι
διαδικτυακές πωλήσεις της Media-Saturn αντιπροσωπεύουν το 8% των συνολικών πωλήσεων της, ενώ μεσοπρόθεσμος στρατηγικός στόχος του ομίλου είναι ο τζίρος των διαδικτυακών πωλήσεων να αντιπροσωπεύει το είκοσι τοις εκατό των συνολικών πωλήσεων.

Η Media-Saturn ξεκίνησε φέτος ένα πλήθος επιθετικών πρωτοβουλιών σχετικά με την μεταμόρφωση της σε "Europe's leading CE digital commerce company".

Σημαντικότατο ρόλο στην επίτευξη του παραπάνω στόχου της διαδραματίζει η "Electronics Online Group" (Media-Saturn: Υιοθετεί μια νέα στρατηγική με έμφαση την ανάπτυξη εξειδικευμένων ηλεκτρονικών καταστημάτων), ενώ μέσω του Spacelab (Η Media-Saturn υλοποιεί το Spacelab, έναν επιχειρηματικό επιταχυντή αποκλειστικά για τον κλάδο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών), η Media-Saturn ελπίζει να πετύχει εύκολη πρόσβαση σε αξιόλογες επιχειρήσεις του μέλλοντος, εντάσσοντας τις στην παραπάνω νέα επιχειρησιακή οντότητα.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της, η Media-Saturn απέκτησε πρόσφατα τον γερμανικό όμιλο RTS-Gruppe, μια επιχείρηση που προσφέρει πλήθος υπηρεσιών όπως επισκευής ηλεκτρικών & ηλεκτρονικών συσκευών (βλέπε αντίστοιχα τη στρατηγική της Enjoy: Ο νέος τρόπος πώλησης ηλεκτρικών συσκευών).

Επιπλέον, η Saturn δημιούργησε τα Digital lifestyle hotspots, ενώ τόσο η Saturn, όσο και η Media-Markt λάνσαραν υπηρεσία αυθημερόν παράδοσης. Η παραπάνω express αποστολή είναι διαθέσιμη στη Γερμανία σε συνολικά 240 καταστήματα της Media-Markt και 155 καταστήματα της Saturn. Βέβαια, παρότι την αμεσότητα της παράδοσης (το αργότερο σε διάστημα τριών ωρών), το κόστος αυτής (14,95 ευρώ) είναι τσουχτερό (βλέπε, αντίθετα, την δωρεάν υπηρεσία αυθημερόν παράδοσης της Amazon). Βλέπετε, η παραπάνω υπηρεσία διεκπεραιώνεται μέσου συνεργάτη, την tiramizoo (TIRAMIZOO: Η Daimler AG επενδύει σε διαμεσολαβητικές υπηρεσίες ταχυμεταφορών).

Ευστάθιος Ιντζεΐδης, epixeiro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα