Γιατί ο Ρούντολφ έχει κόκκινη μύτη;

21:02 25/12/2015 - Πηγή: PC Nea
Σίγουρα, θα έχετε ακούσει το χριστουγεννιάτικο τραγούδι "Ρούντολφ το ελαφάκι" και ίσως να έχετε αναρωτηθεί γιατί το καθόλα συμπαθητικό ελαφάκι οδηγός του Άγιου Βασίλη να έχει κόκκινη μύτη. Η απάντηση βρίσκεται στη... φυσική.
Και αυτό διότι μια ...κόκκινη φωτεινή μύτη είναι ίσως η καλύτερη επιλογή να οδηγηθεί το έλκηθρο του Αγιου Βασίλη σε μια ομιχλώδης χριστουγεννιάτικη νύχτα. Συγκεκριμένα το όλο θέμα έχει να κάνει με τη φυσική του μπλε ουρανού και του πολύχρωμου ηλιοβασιλέματος.

Η ομίχλη, όπως πιθανότατα γνωρίζετε, είναι
μια τεράστια συλλογή μικροσκοπικών σταγονιδίων νερού που αιωρούνται στο νερό. Tα μεμονωμένα σταγονίδια είναι βασικά αόρατα, αλλά συγκεντρωμένα όλα μαζί επηρεάζουν σημαντικά τη διαχυση του φωτός , δυσκολεύοντας σημαντικά την ικανότητά μας να βλέπουμε μακριά.

Όπως αποδεικνύει στη μακροσκελή ανάλυση που κάνει το forbes.com, το κόκκινο φως ταξιδεύει πολύ ταχύτερα μέσα από μια ομιχλώδη ατμόσφαιρα, κάτι που εξηγεί γιατί η κόκκινη μύτη του Ρούντολφ μπορεί να βοηθήσει τα μάλλα τον Αί Βασίλη ώστε να φθάσει στον προορισμό του :)
Keywords
Τυχαία Θέματα