Intel Developer Forum: Μετασχηματίζοντας τις εμπειρίες χρήσης του υπολογιστή

13:09 15/4/2013 - Πηγή: PC Nea
Κατά τη διάρκεια του ετήσιου forum της Intel Corporation για developers την περασμένη εβδομάδα, στελέχη της εταιρείας ανακοίνωσαν νέες τεχνολογίες και συνεργασίες, με στόχο το μετασχηματισμό του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι βιώνουν την τεχνολογία από τις συσκευές έως το cloud.
Οι ανακοινώσεις περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες προϊοντικές σειρές που βασίζονται στην τεχνολογία επεξεργαστών στα 22-νανόμετρα (nm) και
τη νέα αρχιτεκτονική rack scale της Intel, μαζί με περισσότερες πληροροφίες σχετικά με την επικείμενη οικογένεια επεξεργαστών Intel® Core™ 4ης γενιάς.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Diane Bryant, senior vice president και general manager του Datacenter και Connected Systems Group της Intel, υπογράμμισε τη σημασία του data center στην παροχή εντυπωσιακών εμπειριών χρήσης του υπολογιστή για τους χρήστες με πληροφόρηση και υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, περιέγραψε τις ενέργειες της Intel για να παρέχει το hardware και το λογισμικό που απαιτείται για την ανάλυση δεδομένων, ώστε να βελτιωθούν οι δυνατότητες των έξυπνων συσκευών και της υποδομής στο data center.

"Οι άνθρωποι αναζητούν συνεχώς περισσότερα από τις συσκευές τους μέσω εφαρμογών και υπηρεσιών στο σπίτι, στην εργασία ή οπουδήποτε βρίσκονται" δήλωσε η Bryant. "Η Intel παρέχει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών υλικού και λογισμικού από τις προσωπικές συσκευές μέχρι το data center, που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης και να επιτρέψουν την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών."

Η Bryant αναφέρθηκε στα σχέδια για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των προσφορών της Intel σε όλες τις προϊοντικές σειρές επεξεργαστών για το data center, που βασίζονται στη καινοτόμο τεχνολογία κατασκευής 22nm πριν από το τέλος του έτους, επιτρέποντας έτσι μια πιο οικονομική και αποτελεσματική υποδομή data center. Η ευρεία πνευματική ιδιοκτησία της Intel για το data center παρέχει τη δυνατότητα στην εταιρεία να ενσωματώνει άμεσα χαρακτηριστικά σε νέα προϊόντα και να τα παρουσιάζει στην αγορά. Για παράδειγμα, η Intel κατά τη διάρκεια του forum παρουσίασε τη νέα οικογένεια επεξεργαστών Intel® Atom™ S12x9 προσαρμοσμένη στις σημερινές ανάγκες storage, μόλις τέσσερις μήνες μετά την παρουσίαση του επεξεργαστή Intel Atom S1200 για microservers.

Η Intel σχεδιάζει να προσφέρει μέσα στο χρόνο δύο ακόμα προϊόντα βασισμένα σε επεξεργαστή Intel Atom, που υπόσχονται να παρέχουν νέες αρχιτεκτονικές, βελτιωμένη απόδοση-ανά-Watt και ένα διευρυμένο σύνολο χαρακτηριστικών. Η Bryant έκανε για πρώτη φορά μια παρουσίαση της οικογένειας της επόμενης γενιάς επεξεργαστών Intel Atom για microservers με την κωδική ονομασία "Avoton" και επιβεβαίωσε ότι ήδη αποστέλλονται δείγματα σε πελάτες για αξιολόγηση. Οι Avoton θα διαθέτουν ενσωματωμένο ελεγκτή Ethernet και αναμένεται να προσφέρουν κορυφαία για τον κλάδο ενεργειακή αποδοτικότητα και απόδοση-ανά-Watt για microservers και κλιμακούμενα φορτία εργασίας.

Επανασχεδιάζοντας το Data Center
Η Bryant αποκάλυψε επίσης περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της Intel να αναπτύξει μια σχεδίαση αναφοράς με τεχνολογίες της Intel για την αρχιτεκτονική rack scale, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της εγκατάστασης ως ολοκληρωμένο rack. Τα Data center πολύ μεγάλης κλίμακας που διαχειρίζονται εταιρείες με χιλιάδες server και αποθηκεύουν τεράστιους όγκους δεδομένων απαιτούν συνεχείς εξελίξεις στο σχεδιασμό rack, με στόχο να διευκολύνουν και να καθιστούν πιο αποδοτική την αντιμετώπιση της σημαντικής ανάπτυξης χρηστών, δεδομένων και συσκευών.

Τα παραδοσιακά συστήματα rack έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται μια μεγάλη ποικιλία φορτίων εργασίας εφαρμογών και ενδέχεται να μην πετυχαίνουν πάντα την υψηλότερη απόδοση σε όλες τις χρήσεις σε πολύ μεγάλη κλίμακα. Ο σχεδιασμός αναφοράς θα βοηθήσει την αναδιαμόρφωση της αρχιτεκτονικής μιας λύσης επίπεδου rack που είναι διαμορφώσιμη σε επίπεδο υποσυστήματος (storage, CPU, μνήμη, δίκτυο), ενώ παράλληλα να παρέχει τη δυνατότητα της παροχής και της ανανέωσης ή της λογικής κατανομής των πόρων με βάση τις ειδικές απαιτήσεις φόρτου εργασίας της εκάστοτε εφαρμογής.

Τα οφέλη περιλαμβάνουν αυξημένη ευελιξία, υψηλότερη πυκνότητα και μεγαλύτερο βαθμό χρήσης, οδηγώντας σε χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις ανακοινώσεις, καθώς και την οικογένεια επεξεργαστών Intel Atom S12x9 για storage servers, την οικογένεια επεξεργαστών Intel® Xeon® E3v3, την οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E7v2 και τον επεξεργαστή Intel Atom για συσκευές επικοινωνίας και δικτύωσης με την κωδική ονομασία "Rangeley" είναι διαθέσιμες εδώ.

Ανακαλύπτοντας εκ νέου την εμπειρία χρήσης του υπολογιστή
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Kirk Skaugen, senior vice president και general manager του PC Client Group της Intel, παρείχε μια πιο λεπτομερή εικόνα της επερχόμενης οικογένειας επεξεργαστών Intel Core 4ης γενιάς, η οποία όπως ανέφερε αποστέλλεται άμεσα σε πελάτες ΟΕΜ και θα παρουσιαστεί αργότερα αυτό το τρίμηνο.

«Τα Ultrabooks που θα βασίζονται στην οικογένεια επεξεργαστών 4ης γενιάς Intel Core θα επιτρέψουν συναρπαστικές, νέες εμπειρίες χρήσης του υπολογιστή και διάρκεια ζωής μπαταρίας για όλη την ημέρα, παρέχοντας την πιο σημαντική βελτίωση των δυνατοτήτων σε αυτονομία στην ιστορία της Intel», δήλωσε ο Skaugen. «Επίσης, θα προσφέρουν στους καταναλωτές ένα νέο κύμα συστημάτων convertible και detachable «δύο σε ένα» που να συνδυάζουν την καλύτερη πλήρη εμπειρία χρήσης υπολογιστή, με την καλύτερη εμπειρία χρήσης ενός tablet σε εκπληκτικά συστήματα νέας μορφής.»

Η νέα μικροαρχιτεκτονική Intel Core θα επιτρέψει στις εταιρείες να παρέχουν μέχρι και τη διπλάσια απόδοση γραφικών σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Επιπλέον, η νέα λύση γραφικών θα έχει υψηλά επίπεδα ολοκλήρωσης για να επιτρέψει την ανάπτυξη νέων μορφών και σχεδιάσεων συστημάτων με εξαιρετική ποιότητα γραφικών. Ο Skaugen έδειξε αυτές τις βελτιώσεις γραφικών στη σχεδίαση αναφοράς Ultrabook με την κωδική ονομασία "Harris Beach" η οποία βασίζεται στην 4η γενιά επεξεργαστών Intel Core.

" Η επίδειξη περιελάμβανε το Dirt 3*, ένα δημοφιλή τίτλο παιχνιδιού, που προσφέρει την ίδια εμπειρία γραφικών και παιχνιδιού συγκριτικά με μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών, την οποία οι χρήστες θα έπρεπε να προσθέσουν. Έδειξε επίσης την ιδέα που βασίζεται σε επεξεργαστές Intel Core 4ης γενιάς με την κωδική ονομασία "Niagara", έναν ανώτερο φορητό υπολογιστή με την ικανότητα να τρέξει τον ακυκλοφόρητο τίτλο Grid 2 * από την Codemasters * χωρίς τη βοήθεια μιας ξεχωριστής κάρτας γραφικών.

Μαζί με τη δυνατότητα αφής, η τεχνολογία Intel® Wireless Display (Intel WiDi) θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές Ultrabook με επεξεργαστές Intel Core 4ης γενιάς για να επιτρέψει τη μετάδοση περιεχομένου και εφαρμογών γρήγορα και με ασφάλεια από τις συσκευές στη μεγάλη οθόνη, απαλλάσοντας τους χρήστες από τα καλώδια. Ο Skaugen ανέφερε ότι το οικοσύστημα της Κίνας έχει αναλάβει τον ηγετικό ρόλο στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας Intel WiDi στα συστήματα και ανακοίνωσε ότι ο κορυφαίος κατασκευαστής τηλεοράσεων στην Κίνα, TCL*, έχει ένα νέο μοντέλο με ενσωματωμένη την τεχνολογία Intel WiDi. Ανήγγειλε επίσης νέους δέκτες πιστοποιημένους για την Intel WiDi από την QVOD * και τη Lenovo* και ένα set-top box από την Gehua *.

Προβάλλοντας τις βελτιώσεις που αφορούν στη χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση στις συσκευές Ultrabook, ο Skaugen παρουσίασε το νέο Toshiba Portege* detachable Ultrabook, που βασίζεται στη νέα χαμηλής ισχύος σειρά επεξεργαστών 3ης γενιάς Intel® Core™.

Επίσης, ο Skaugen αποκάλυψε ότι η φωνητική αλληλεπίδραση στην κινεζική διάλεκτο (Mandarin) είναι άμεση διαθέσιμη για συσκευές Ultrabook από την Intel μέσω της Nuance*.

Ενισχύοντας τις προσφορές της εταιρείας για λύσεις computing σε μεγάλο εύρος τιμών, ο Skaugen ανακοίνωσε σχέδια για αποστολή νέων παραλλαγών στην αγορά του 22nm SoC "Trail Bay" της εταιρείας με σειρές χαρακτηριστικών προσωπικού υπολογιστή ειδικά σχεδιασμένου για να παρέχει αξία σε convertibles, φορητούς clamshell υπολογιστές, επιτραπέζιους υπολογιστές και υπολογιστές all-in-one, εντός του τρέχοντος έτους.

Mobile Inside
O Tan Weng Kuan, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Mobile Communications Group της Intel στην Κίνα, υπογράμμισε τον τρόπο που η εταιρεία συνεργάζεται με το οικοσύστημα συνεργατών της στην παροχή καλύτερων λύσεων smartphone και ταμπλετών με επεξεργαστή Intel. Ο Tan συζήτησε την πρόοδο της εταιρείας με το νέο επεξεργαστή Intel® Atom™ Z2580 ("Clover Trail +") για smartphones και τον επεξεργαστή Intel Atom Z2760 ("Cover Trail") για ταμπλέτες, οι οποίοι εγκαινιάζουν μία νέα εποχή συσκευών και εμπειριών για το χρήστη.

Αξιοποιώντας πλήρως το ευρύ φάσμα των δυνατοτήτων της αρχιτεκτονικής της Intel®, την ηγετική της θέση στην τεχνολογία επεξεργαστών, την κατασκευαστική της δυνατότητα και την υποστήριξη πολλαπλών λειτουργικών συστημάτων μεταξύ Windows* 8 και Android*, ο Tan συζήτησε τα προσεχή προϊόντα της εταιρείας για smartphone και ταμπλέτες, που βασίζονται στην τεχνολογία αιχμής 22nm της Intel και μία εντελώς νέα μικροαρχιτεκτονική Atom.

Ο τετραπύρηνος Atom SoC της Intel (“Bay Trail”), θα είναι ο πιο ισχυρός επεξεργαστής Atom μέχρι σήμερα, διπλασιάζοντας την υπολογιστική ισχύ της τρέχουσας γενιάς επεξεργαστών της Intel για ταμπλέτες1. Ο "Bay Trail" που αναμένεται στο τέλος του έτους, θα παρέχει νέες εμπειρίες και σχεδιάσεις έως και 8 χιλιοστά, που θα διαθέτουν ολοήμερη αυτονομία και χρόνο αναμονής εβδομάδων.

O Tan αναφέρθηκε επίσης στο Atom SoC της Intel, με την κωδική ονομασία “Merrifield”, η διάθεση του οποίου αναμένεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Το προϊόν θα προσφέρει αυξημένη απόδοση σε smartphone, εξοικονόμηση ενέργειας και αυτονομία μεγαλύτερη από την τρέχουσα γενιά.

Ο Tan ολοκλήρωσε την ομιλία του καλώντας τους Κινέζους developers σε συλλογική καινοτομία για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της αγοράς φορητών συσκευών. Ανακοίνωσε μια ειδική για την Κίνα επέκταση της πλατφόρμας της εταιρείας και της υποστήριξης του οικοσυστήματος, με αρχική εστίαση σε ταμπλέτες με επεξεργαστές Atom και λειτουργικό Android*, σχεδιασμένες για να επιταχύνουν την είσοδο στην αγορά κορυφαίων φορητών συσκευών που βασίζονται σε τεχνολογία Intel. Προσέθεσε ότι οι Κινέζοι developers έχουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή και θα φέρουν ταχύτητα, κλιμάκωση και ευφυΐα που θα οδηγήσει σε νέες καινοτομίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η 2η ημέρα του IDF
O Doug Fisher, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του System Software Division της Intel, άνοιξε τη δεύτερη μέρα, αναφερόμενος σε διάφορους μύθους σχετικά με τον κλάδο και παρέχοντας το όραμα για τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στους developers. Πιο συγκεκριμένα, σχολίασε το μετασχηματισμό της εμπειρίας των προσωπικών υπολογιστών από την Intel και την πρόοδο στις κατηγορίες συσκευών, την υποστήριξη πολλαπλών λειτουργικών περιβαλλόντων και την προσπάθεια της εταιρείας να βοηθήσει τους developers να κλιμακώσουν και να χρησιμοποιήσουν μοντέρνες τεχνικές με τη βοήθεια των νέων χαρακτηριστικών hardware και software, προσφέροντας καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Συζήτησε, πως οι developers μπορούν να χρησιμοποιήσουν την HTML5 για να μειώσουν το συνολικό κόστος και να βελτιώσουν το χρόνο εμπορικής κυκλοφορίας της ανάπτυξης εφαρμογών για διάφορες πλατφόρμες, αξιοποιώντας νέα χαρακτηριστικά και ενσωματώνοντας αφή και διάφορους αισθητήρες, επιτρέποντας στους καταναλωτές να αλληλεπιδρούν με τον υπολογιστή μέσω φωνής, αναγνώρισης κινήσεων και άλλων αλληλεπιδράσεων.

Ο Chief Technology Officer της Intel, Justin Rattner μίλησε επίσης παρουσιάζοντας πώς τα Intel Labs σχεδιάζουν ένα λαμπρό μέλλον. Αποκάλυψε το όραμα για συνδεδεμένες και βιώσιμες πόλεις, στις οποίες η τεχνολογία πληροφορικής συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων για καθαρό αέρα και νερό, καλύτερη υγεία και ανώτερη ασφάλεια.

Εξήγησε επίσης, πως o σύγχρονος αστικός τρόπος ζωής και η φορητότητα απαιτούν ταχύτερες και φθηνότερες ασύρματες ευρυζωνικές επικοινωνίες. Προβλέποντας την εξέλιξη πέρα από την εποχή της πληροφορίας, ο Rattner περιέγραψε μια νέα εποχή με τον όρο «κοινωνία δεδομένων» και έδειξε πως η πληροφορία στο μοντέλο cloud θα λειτουργήσει προς όφελος όλων με ασφάλεια, αναλύοντας και σχετίζοντας διαφορετικά δεδομένα για την παροχή νέας αξίας σε καταναλωτές, επιχειρήσεις και την κοινωνία ως σύνολο. Ο Rattner προσέφερε επίσης μια αποκλειστική παρουσίαση της τεχνολογίας οπτικών διατάξεων πυριτίου, Intel Silicon Photonics Technology.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
Keywords
intel, forum, forum, intel, cloud, νέα, scale, bryant, president, systems, group, data, προσφορες, εταιρεία, atom, server, cpu, μνήμη, xeon, ultrabooks, tablet, λύση, ultrabook, beach, grid, codemasters, wireless, box, toshiba, bay, mobile, tan, smartphones, ισχύ, fisher, system, software, html5, justin, πηγη, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, αξια, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αξιολογηση, κοινωνια, ultrabooks, ultrabook, μνήμη, εργασια, κινα, υγεια, cpu, toshiba, αγορα, αρχιτεκτονικη, βοηθεια, δυνατοτητα, εβδομαδα, εξελιξη, εποχη, επρεπε, εστιαση, εταιρεία, τεχνολογια, ζωης, ιδεα, ιδια, υπηρεσιες, υπολογιστες, εικονα, ομιλια, κυμα, κλιμακα, λεπτομερειες, λύση, μηνες, νερο, παντα, οθονη, οικογενεια, οραμα, οφελος, παρουσιαση, ποιοτητα, πλατφορμες, ρολο, σειρες, συγκεκριμενα, σειρα, σπιτι, σχεδια, ισχύ, ισχυρος, φωνητικη, φορα, group, ασφαλεια, atom, mobile, box, bryant, cloud, codemasters, data, fisher, server, grid, html5, justin, πληροφοριες, president, set, smartphones, software, scale, systems, system, tablet, tan, top, wireless, xeon
Τυχαία Θέματα