H Vodafone συμμετέχει στη δράση «Η ώρα της Γης»

08:20 25/3/2011 - Πηγή: PC Nea
Η Vodafone, συμμετέχει και φέτος ενεργά στη δράση «Η Ώρα της Γης». Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 στις 20:30 και για μία ώρα, τα καταστήματα της Vodafone σε όλη την Ελλάδα, θα σβήσουν τα φώτα των βιτρινών και πινακίδων τους, δίνοντας δυναμικά το παρόν στην παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF
ενάντια στην κλιματική αλλαγή με τίτλο «Η Ώρα της Γης».

Σύμφωνα με τον κανονισμό ασφαλείας, τα συστήματα που αντιμετωπίζουν έκτακτες ανάγκες θα παραμείνουν, όπως πάντα, ενεργά. Επίσης, ως πάγια πρακτική της εταιρείας, τα φώτα στα κτήρια γραφείων της Vodafone παραμένουν κλειστά τις μη εργάσιμες ώρες.

Η ενέργεια αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας και συγκεκριμένα στον τομέα Περιβάλλον. Η Vodafone, ήδη από την έναρξη της δραστηριότητάς της, μελετά την επίδραση της λειτουργίας της στο περιβάλλον, με σκοπό να μειώσει την άμεση ή έμμεση αρνητική επίδραση και να αυξήσει την αντίστοιχη θετική. Τα προγράμματα που εφαρμόζει έχουν στόχο τη διαρκή βελτίωση βάσει μετρήσιμων αποτελεσμάτων.

Στον τομέα Περιβάλλον, η Vodafone επικεντρώνεται σε προγράμματα για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο και τα κτήρια γραφείων της. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2009-2010, μέσω των προαναφερόμενων προγραμμάτων, απετράπη η εκπομπή πάνω από 27.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Επιπλέον η εξοικονόμηση κόστους, από τα ενεργειακά προγράμματα που εφαρμόζει η Vodafone, αγγίζει τα 4,7 ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,37% επί του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2009-2010.

Ο σχεδιασμός και η διαχείριση των προγραμμάτων στον τομέα Περιβάλλον της Vodafone πραγματοποιείται μέσα από το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, το οποίο είναι πιστοποιημένο κατά το πρότυπο ISO 14001 και τον ευρωπαϊκό κανονισμό EMAS.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα