H Google αποδίδει φόρο τιμής σε σχεδιάστρια της Disney

11:10 21/10/2011 - Πηγή: PC Nea
To όνομα της είναι άγνωστο στους περισσότερους από εμάς, ωστόσο τα έργα της τα έχουν δει, ήδη, εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο. Η Google τιμά σήμερα, αλλάζοντας σχετικά το λογότυπο της μηχανής αναζήτησης της, την αμερικανίδα εικονογράφο Mary Blair, η οποία έγινε γνωστή για τις εικονογραφήσεις σε παραγωγές της Walt Disney, όπως στα «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων». «Σταχτοπούτα» και «Πίτερ
Παν».

Η Mary Blair γεννήθηκε το 1911 στην Οκλαχόμα. Χάρη σε μια υποτροφία που πήρε μπόρεσε να σπουδάσει στο "Chouinard School of Arts" του Λος Άντζελες. Η καριέρα της ξεκίνησε με τη δημιουργία τρικ στο κινηματογραφικό στούντιο Metro-Goldwyn-Mayer.

Το 1940 μετακινήθηκε στα Walt Disney Studios, όπου εργάζονταν ήδη ο άντρας της, ο σκιτσογράφος Lee Everett Blair. Σύντομα η Blair κέρδισε την εμπιστοσύνη των αφεντικών της αφήνοντας τη στάμπα σε μεγάλες παραγωγές της Walt Disney.

H Mary Blair άφησε την τελευταία της πνοή στις 26 Ιουλίου 1978 στην Καλιφόρνια. Μετά το θάνατο της τιμήθηκε από την Walt Disney Company με το τίτλο "Disney Legend" .

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα