Ο Mark Papermaster στα ηνία της AMD

16:46 20/10/2011 - Πηγή: PC Nea
Η AMD ανακοίνωσε ότι ο Mark Papermaster, 50 ετών, ανέλαβε Senior Vice President και Chief Technology Officer στην εταιρία.
Ο κ. Papermaster θα αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Rory Read, και, ως επικεφαλής της νεοσύστατης ομάδας “Technology and Engineering Group” θα επιβλέπει όλες τις δραστηριότητες που αφορούν στον τομέα της Μηχανικής, την Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) και την οργάνωση της ανάπτυξης προϊόντων της
AMD.
Ο κ. Papermaster, ο οποίος μέχρι πρότινος διατελούσε Αντιπρόεδρος του τμήματος “Silicon Engineering” της Cisco, θα είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των σχεδίων της εταιρείας αναφορικά με την τεχνολογία και τα προϊόντα, την ανάπτυξη ολοκληρωμένου hardware και software, καθώς και την επίβλεψη της ανάπτυξης όλων των προϊόντων της AMD.

Η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης της AMD, υπό την καθοδήγηση του Chekib Akrout, Senior Vice President, καθώς και οι ομάδες μηχανικών του τμήματος “Products Group” της AMD, θα αναφέρονται πλέον στον κ. Papermaster. Ο κ. Akrout, 53 ετών, θα διατηρήσει τα καθήκοντα του για την ανάπτυξη του κορυφαίου επεξεργαστή της AMD, καθώς και για τη μεθοδολογία σχεδιασμού system-on-a-chip (SoC).

Ο κ. Akrout παραμένει στη διοικητική ομάδα της AMD για θέματα λήψης κρίσιμων αποφάσεων και διαμόρφωσης στρατηγικής, ως επιβράβευση της αποδεδειγμένης συνεισφοράς του σε τεχνικά και διοικητικά ζητήματα.

«Η ηγετική ομάδα της AMD ενισχύεται σημαντικά με την παρουσία του Mark.Ο Mark έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις στον τομέα της μηχανικής σε τρεις από τις πιο πρωτοπόρες εταιρίες της βιομηχανίας. Είναι αποδεδειγμένα ένας νικητής, που γνωρίζει τη βιομηχανία, τους πελάτες και, με λίγα λόγια, την τεχνολογία», δήλωσε ο κ. Read.

«Η νεοσύστατη ομάδα “Technology and Engineering Group” συγκεντρώνει όλα τα εξέχοντα ταλέντα από τον τομέα της μηχανικής της AMD σε μία κεντρική ομάδα, η οποία θα βελτιώσει το χρόνο διάθεσης των προϊόντων στην αγορά και θα ενισχύσει την εκτέλεση σε όλους τους τομείς. Κυρίως όμως, αυτή η νέα οργάνωση επιταχύνει την ικανότητά μας να υλοποιούμε με συνέπεια τις δεσμεύσεις στους πελάτες μας και να τους βοηθάμε να κερδίζουν», προσέθεσε ο κ. Read.

Στη Cisco, ο κ. Papermaster διετέλεσε Επικεφαλής για τη στρατηγική, αρχιτεκτονική και ανάπτυξη της τεχνολογίας πυριτίου για switcher και router της εταιρείας. Πριν από την Cisco, ο κ. Papermaster είχε διατελέσει Senior Vice President της Apple στον τομέα “Devices Hardware Engineering”, υπεύθυνος για την ανάπτυξη του hardware για το iPod και το iPhone.

Κατείχε, επίσης, μια σειρά από ανώτερες θέσεις στην IBM, υπηρετώντας στην ομάδα “Technical Leadership Team” και επιβλέποντας την ανάπτυξη των κύριων τεχνολογιών για μικροεπεξεργαστές και server blade.

Ο κ. Papermaster έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το University of Texas στο Όστιν καθώς και μεταπτυχιακό Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το University of Vermont. Είναι μέλος του γνωμοδοτικού συμβουλ
Keywords
Τυχαία Θέματα