AMD Ultrathins: κατά μέτωπο επίθεση στην Intel

12:43 19/1/2012 - Πηγή: PC Nea
Το ότι η AMD σκοπεύει να μπει στην αγορά των Ultrabooks είναι γνωστό. Πρόσφατα η εταιρεία παρουσίασε ένα πρώτο μοντέλο εξοπλισμένο με το επερχόμενο Trinity APU.
Το κλου: οι φορητοί υπολογιστές, Ultrathins όπως θα ονομάζονται, που θα ενσωματώνουν αυτό το APU θα κοστίζουν κάτω από τα 500 δολάρια.
Το δείγμα με το Trinity APU προέρχεται από την Asus.
Τα νέα APUs που θα υποστηρίζουν τα Ultrathins θα χαρακτηρίζονται από ένα μέγιστο TDP (Thermal Design Power) της τάξης των 17Watt – για τα μοντέλα Trinity των κλασικών notebooks η AMD έχει κατά νου ένα TDP της τάξης των 35Watt.

Η μικρή ενεργειακή κατανάλωση θα επιδράσει θετικά στην αυτονομία της μπαταρίας – εκτός από το μικρό πάχος και το μειωμένο βάρος, αυτό το χαρακτηριστικό θα επηρεάσει θετικά την αποδοχή των Ultrathins.

To πιο σημαντικό από όλα ωστόσο είναι η τιμή: τα νέα Ultrathins θα κοστίζουν κάτω από τα 500 δολάρια. Συγκριτικά ένα Ultrabook με επεξεργαστές της Intel κοστίζει σήμερα πάνω από 1.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την AMD, το Trinity θα μπει στην αγορά στα μέσα του 2012. Tα πρώτα μοντέλα Ultrathins θα εμφανιστούν λίγο αργότερα.
© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα