Ericsson: Εκπαίδευση με smartphones & tablets

Η συνεργασία μεταξύ του Coventry University και της Ericsson έχει στόχο να φέρει την εκπαίδευση πιο κοντά στη σημερινή ‘mobile’ εποχή.

Η Ericsson θα δώσει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να παραδίδουν μαθήματα σε μέχρι και μισό εκατομμύριο φοιτητές μέσω απευθείας σύνδεσης. Από τα smartphones τους, οι μαθητές θα μπορούν να ακούσουν και

να αλληλεπιδρούν όχι μόνο με τον καθηγητή που παραδίδει αλλά και με τους καθηγητές που θα είναι online.


Αυτή είναι μια υπηρεσία cloud η οποία βασίζεται σε IMS αρχιτεκτονική: το IP Multimedia Subsystem, ένα πρότυπο της βιομηχανίας για τα πολυμέσα επικοινωνίας, και την υπηρεσία επικοινωνίας In-Game από την Ericsson, η οποία παρέχει μια εμπλουτισμένη «φωνητική» εμπειρία για τους χρήστες. Βάσει της In-Game λύση στο IMS χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της Ericsson, οι υπηρεσίες μπορούν να κλιμακωθούν για ένα ενδεχομένως απεριόριστο αριθμό χρηστών, με διαθεσιμότητα και ασφάλεια επιπέδου τηλεπικοινωνιακών δικτύων.


Το Coventry University έχει καθιερωθεί ως ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Το Serious Games Institute στο Coventry University ιδρύθηκε για να διεξάγει έρευνα και να αναπτύξει προτάσεις για μελλοντικές λύσεις στον τομέα της εκπαίδευσης. Ο Tim Luft, Διευθυντής του Serious Games Institute, δήλωσε: «Θέλαμε να συνεργαστούμε με την Ericsson για να μετατρέψουμε την τρέχουσα γκάμα των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα σε μία διαδραστική εμπειρία για τους χιλιάδες μαθητές μας οι οποίοι φοιτούν χρησιμοποιώντας κατά βάση τα κινητά τους τηλέφωνα».


«Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό και ελπίζουμε πως η τεχνογνωσία που παρέχει το Coventry University και η Ericsson θα συμβάλει στη βελτίωση της εμπειρίας των μαθητών μας, επιτρέποντάς τους να επικοινωνούν με ποικίλους τρόπους, ίσως και με το να ακούνε μια ζωντανή ομιλία μέσα από ένα smartphone ή να μοιράζονται τις σημειώσεις των μαθημάτων με τον εκάστοτε καθηγητή τους», δήλωσε ο Luft.


Ο Magnus Furustam, Επικεφαλής του Core & IMS στο Business Unit Networks της Ericsson, δήλωσε: «Η βιομηχανία της ψυχαγωγίας και του gaming έχει αποτελέσει κίνητρο για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του hardware και της τεχνολογίας λογισμικού τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ οι νεότερες γενιές είναι εξοικειωμένες με τη χρήση τους. Μαζί με το Coventry University θα συνδυάσουμε την προνοητικότητα μας στην τεχνολογία των παιχνιδιών με την εκπαίδευση και θα πάμε τη live online μάθηση σε νέα διάσταση».


Ένα άλλο έργο που διενεργήθηκε από το Serious Games Institute περιελάμβανε την πρωτοβουλία για τη ψηφιοποίηση πλήθους αρχείων του Σαίξπηρ και τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά μέσα από τον browser ενός smartphone.

Keywords
Τυχαία Θέματα