Υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος

Άρχισε από τη Δευτέρα 18 Απριλίου, η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων (Ε5), και κατά την 1η ημέρα λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, παραλήφθηκαν περισσότερες από 1.000 οριστικές δηλώσεις. Οι δηλώσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 28 Απριλίου, η οποία είναι και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής, ανεξάρτητα από το τελευταίο
ψηφίο του ΑΦΜ.

Οι δηλώσεις Ε5 υποβάλλονται από Ο.Ε., Ε.Ε., Αστικές, Αφανείς ή Συμμετοχικές Εταιρίες, καθώς και κοινωνίες αστικού δικαίου και κοινοπραξίες. Μαζί με τη συγκεκριμένη δήλωση, η υπηρεσία της ΓΓΠΣ υποστηρίζει και την υποβολή των απαιτούμενων συνυποβαλλομένων εντύπων (έντυπα Ε2, Ε3 και ισολογισμού).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΓΓΠΣ και στη συνέχεια να απευθύνονται στο γραφείο υποστήριξης της υπηρεσίας, με την υποβολή ερωτήματος μέσω του περιβάλλοντος του TAXISnet (επιλογή My TAXISnet, Ερωτήματα προς ΓΓΠΣ).
Keywords
Τυχαία Θέματα