Τι συζήτησε ο Γ.Παπανδρέου με την "τρόϊκα"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κάλεσε τους επικεφαλής της Τρόικας με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Βουλή, να κατανοήσουν την πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας και να ανταποκριθούν αναλόγως, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης σε
συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μπεγλίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην συνάντησή του με τους επικεφαλής της Τρόικας προέταξε το ζήτημα που ανέκυψε, λόγω διαφόρων δημοσιευμάτων περί εγκατάστασης Επιτρόπου στην Ελλάδα, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλε ο ίδιος ως πρωθυπουργός στις 26 και 27 Οκτωβρίου για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε στους επικεφαλής της Τρόικας τα σαφέστατα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το ζήτημα αυτό, ενώ, όπως είπε ο κ. Μπεγλίτης, οι επικεφαλής της Τρόικας διαβεβαίωσαν τον κ. Παπανδρέου ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιπλέον τόνισε στους επικεφαλής της Τρόικας ότι το ΠΑΣΟΚ θα αντιταχθεί με κάθε τρόπο στην αθέτηση των συμφωνιών της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, όχι μόνο γιατί το κλίμα επιβαρύνεται, αλλά και γιατί η χώρα πρέπει να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, την αξιοπρέπειά της και την ισότιμη συμμετοχή της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Μεγάλο μέρος της συζήτησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους επικεφαλής της Τρόικας αφιερώθηκε στα εργασιακά θέματα καθώς και σε θέματα επικουρικών συντάξεων και επανακεφαλαιοποίησης τραπεζών μετά το PSI.
Σε ότι αφορά τα εργασιακά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε την σχετική επιχειρηματολογία που υποστηρίζεται και από εκθέσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και οι οποίες αποσυνδέουν το θέμα των μισθών από εκείνο της ανταγωνιστικότητας.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός είχε συμβάλλει το 2010 στην ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου που οδήγησε στην υπογραφή Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας την οποία χαρακτήρισε θετικό κεκτημένο για τους κοινωνικούς εταίρους.
Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι τον πρώτο ρόλο πρέπει να τον έχουν οι κοινωνικοί εταίροι που πρέπει να οδηγηθούν σε αποφάσεις, αναλαμβάνοντας και οι ίδιοι από τη μεριά τους την ευθύνη που τους αναλογεί.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι σε συνθήκες εντεινόμενης ύφεσης η μείωση των μισθών οδηγεί σε περαιτέρω ύφεση και πρόσθεσε ότι το μήνυμα προς τους κοινωνικούς εταίρους πρέπει να είναι θετικό και όχι τέτοιο που να δημιουργεί φοβίες.
Από τη μεριά τους οι επικεφαλής της Τρόικας μίλησαν για τις συζητήσεις που έχουν με το υπουργείο Εργασίας και για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις και με τον πρωθυπουργό και επανέλαβαν την ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας στην αγορά εργασίας την οποία συνδέουν και με επαναθεώρηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για την συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου για μείωση του μη μισθολογικού κόστους.
Σε ότι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για εξορθολογισμό και ανασυγκρότηση του ε
Keywords
Τυχαία Θέματα